Guest m0rTu Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 Buna ziua as dori sa stiu daca exista vreun dezavantaj in aplicarea fortei asupra sinelor de tipul celor din imaginea de mai jos la un unghi de 90 grade fata de talpa sinei (vederea de jos din poza de mai jos) fata de forta aplicata perpendicular pe talpa sinei(vederea de sus din poza de mai jos). Doresc sa la folosesc la un cnc pentru miscarea pe axa X si incercam sa imi fac un plan sa stiu cum sa montez profilele. Mentionez ca sina va fi cel mai probabil sbr20 cu 2 sau 3 patine pe fiecare si ambele vor duce o greutate de maxim 10-12 kg...(s-ar putea mult mai putin deoarece inca nu stiu sa aproximez anumite piese). Link to comment
Administratori Badman Posted October 8, 2012 Administratori Share Posted October 8, 2012 Astea din desen nu sunt sine de ghidare ci axe rotunde sprjinite, acestea nu suporta decat montare cum e in primul desen. in schimb modelul asta suporta orice montura http://www.hi-end.ro/sina-de-ghidaj-de-15mm-p-882.html Link to comment
Guest m0rTu Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 am inteles...da stiu de acelea dar doua sine si 4 patine cat ar trebui la o axa m-ar costa mult mai mult decat as avea in buget...stiu ca sunt si mult mai bune. Intrebam deoarece am vazut multe masini diy care le aveau puse intr-o parte in special pe axa Y si unele si pe X. Multumesc de informatii. Link to comment
katran Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 La axele SBR , nu merge sa " agati " patinele in lateral ...patinele sunt deschise , drept pentru care suprafata de rulare e diferita functie de unghiul de montare ( perpendicular sau lateral ). Daca ai folosi axe fara suport longitudinal , doar suport de capete , merge sa pui patine inchise , care au aceeasi suprafata de rulare indiferent de solutia de montaj . In acest caz insa , functie de greutatea ansamblului deplasat , apar incovoieri ale axelor , acestea neavand suport pe toata lungimea. Se rezolva doar prin marirea diametrului folosit si scurtarea curselor de lucru . Pleci cu handicap de la inceput , folosind aceasta solutie de ghidaj ( axe cilindrice rectificate ) . Vei avea de suportat vibratii , iar precizia lasa de dorit. Ar fi mult mai indicat sa incerci sa folosesti ghidaje liniare profilate ( cum ti-a aratat Vasile ) . Se pot cumpara si la preturi decente , de pe ebay . Este necesar doar sa posezi un cont de ebay ( facil si free ) , precum si un cont de paypal . Ex: Link to comment
Guest m0rTu Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 Multumesc Katran pt raspuns...chiar ma uitasem si peste preturile de pe ebay...nu prea stiu cum e cu tva-ul si vama(am citit ca unii nu au platit altii au chestii blocate ca nu au bani de vama ca au cerut preturi exorbitante ca nu aveau factura sau ceva de genul...altii au vorbit si leau trecut vanzatorii ca, cadou...si nu stiu prea bine) si chiar ma gandeam daca se merita unele second de la magazinul ACESTA tot de pe ebay. Inteleg problemele care pot aparea din cauza montarii diferite dar ma miram de ce unele firme care vand cnc-uri le pun asa in lateral in asa fel ca forta nu este perpendiculara pe talpa de sustinere a barei... Inca o data multumesc de ajutor...acum trebuie sa ma gandesc cum voi face si cu banii...dar cel mai sigur voi face un proiect 3D cu absolut tot...si cel mai sigur voi incepe cu, cumparatul pieselor dupa craciun. Oricum astept un raspuns ceva in legatura cu acele sine second. Multumesc Link to comment
Administratori Badman Posted October 8, 2012 Administratori Share Posted October 8, 2012 Eu nu as lua sine si patine de ghidaj second hand, sa dai banii pe ceva deja uzat e o prostie din punctul meu de vedere, alea nu ai cum sa le reglezi si nici nu mai poti sa te plangi ca ti sa spus ca sunt folosite... dar fiecare cu norocul lui. Link to comment
katran Posted October 9, 2012 Share Posted October 9, 2012 Baietii de la Fa-System sunt o.k , am luat de la ei cateva perechi de sine si am fost foarte multumit . Preturi decente , produsele sunt ambalate corect , uzura este minima in general ... Chestia buna e ca seller-ul urmareste coletul pana la destinatie ( daca o sa cumperi de la ei , o sa te bombardeze cu mail-uri sa te intrebe daca au ajuns bine , daca esti multumit , daca sunt bune pentru aplicatia ta , etc ... Recomand . Link to comment
Guest gixi Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Salut. Chestia asta cu fortele e o problema dar nu e chiar asa de mare precum pare. Depinde ce material vrei sa prelucrezi. Daca e vb de lemn iti recomand sa arunci o privire la masinile astea :http://www.legacycncwoodworking.com/.O sa vezi ca multe modele folosesc ghidaje mai ieftine dar care isi fac treaba la fel de bine.Merita sa arunci o privire mai ales ca producatorii masinilor arata poze detaliate ale masinilor.Daca arunci o privire pe filmele lor o sa vezi ca isi fac treaba bine.Daca nu ma insel are si Vasile acel tip de ghidaje.Bafta ! Link to comment
Recommended Posts