Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Linux LiveCD


Luca
 Share

Recommended Posts

Caut o distributie de linux LiveCD care monteaza automat partitile de Windows (de obicei C si D) si pot muta fisierele dintr-o parte in alta.

 

Vreau ceva cat mai simplu cum este SLAX, slax le monteaza insa nu pot muta dintr-o parte in alta.

 

 

PS: Imi trebuie pt calculatoarele care au windowsul stricat si au date importante pe partitia C.

Link to comment
Share on other sites

Un exemplu ar fi RIP Linux (RIP = Rescue Is Possible). Ocupă mai puţin de 256 MB, cu tot cu interfaţă grafică (XFCE).

 

Dacă nu montează automat, dai click dreapta şi mount, din interfaţă grafică. E bun la recuperări, pentru că are şi scule pentru repartiţionare, backup, etc. De obicei, îl folosesc pentru a face backup după o instalare "pe curat", sau înaintea unor operaţii care au şanse mari să compromită sistemul. După backup, dacă se strică ceva, în 10 minute poţi restaura sistemul exact aşa cum era, indiferent ce Windows sau Linux aveai înainte.

Link to comment
Share on other sites

Mersi, Problema sa rezolvat cu RIPLinux :101

La RIPLinux dupa ce se incarca trebuie sa te loghezi ca root apoi startx ca sa intri in interfata grafica, apoi faci click dreapta si are Mount/Unmount , imeediat dupa acea apare 3 managere de transfer fisiere.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nu sunt utilizator curent de linux, vreau totusi sa aduc un omagiu si sa fericesc pe cei care creeaza si utilizeaza asemenea distributii.Cand am salvat o prezentare pe hard disk, nu stiu ce eroare s-a produs, ca imi aparea Folder is Empty, iar la incercarea de deschidere ma anuntau eroarea: ...refers to a location that is unavailable.daca incercam alta manevra, ziceau: Cannot delete (copy etc.) file: Cannot read from the source file or disk.Am incercat stergere cu programele de tip kill folders, insa nu am reusit nimic, imi dadeau aceeasi informatie, cannot read...Foarte stresant sa vad in calculator acel folder, pe care nici macar nu puteam sa-l redenumesc, sa-i zic, de exemplu, Idiot.Atunci mi-am adus aminte de linux: am butat de pe un CD live Knoppix 7 (imi place cum se incarca text cu mici animatii colorate si, apoi, cum vorbeste robotul nemtesc cu tine...). Am montat partitia de pe hard disk, unde era folderul cu pricina. Culmea este ca linux il vedea, l-am deschis, prezentarea era intacta acolo. L-am sters cu un simplu Enter, apoi am revenit la Windows-ul meu - si m-am bucurat ca nu mai vad dosarul, nici macar in cosul de gunoi.Daca doream sa recuperez dosarul si sa-l redenumesc, reuseam cu linux - dar eu nu mai aveam nevoie.Am sters programele kill folders. Cand mai am probleme in Windows, n-am sa mai incerc reparari tot cu Windows, ci cu linux live CD.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines