Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator LM324

Guest claudiu_mirescu

Recommended Posts

Guest claudiu_mirescu

Buna ziua!Am o intrebare legata de folosirea unui amplificator LM324. Problema e in felul urmator: am un semnal de aproximativ 4V amplitudine, care oscileaza in intervalul 3,8 - 4,2, in mod regulat. De fapt, este semnalul pulsului, cules de la nivelul degetului, cu ajutorul unor fotodiode in infrarosu. Semnalul nu are amplitudine foarte fixa, depinde de degetul de la care il culeg. Poate fi in jur de 4V, dar si 3 sau 2. Amplitudinea de variatie. Insa, este destul de fixa, in jur de 60-80 mV.As vrea sa fac urmatoarea chestie. Sa selectez cu ajutorul a doua potentiometre pragul minim si pragul maxim din semnal, iar diferenta dintre ele sa fie amplificata, raportat la intervalul 0-5 V. Practic, vreau doar sa amplific diferenta si sa o "vad mai bine". Am incercat cu un LM324, insa se amplifica cam tot semnalul si nu doar diferenta. Este vo metoda prin care as putea face intai o "calibrare", in sensl de selectare de minim si maxim, pentru ca apoi sa amplific doar ce e intre ele?Multumesc mult.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cristian_draghiescu

2

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest claudiu_mirescu

Am mai citit despre o varianta, care ar fi cea mai eleganta, sa puun condensator de 104 pe +, ca sa filtreze curentul continuu si sa ramana doar cel altrnativ. Am pus condensatorul insa nu se intampla nimic, semnalul arata la fel.

Guest claudiu_mirescu

Va multumesc pentru raspuns. Va trimit o imagine achizitionata cu un Arduino, care arata semnalul. Practic, vreau sa amplific doar ce este intre cele doua linii orizontale rosii sau sa scot din semnalul curentul continuu de sub minimum variatiei. Imi cer scuze daca ma exprim aiurea, sunt (viitor) medic de formatie si electronist in timpul liber.

post-35464-139829500761_thumb.jpg

post-35464-139829500762_thumb.jpg

Pentru mărirea acuităţii încercaţi să modificaţi baza detimp utilizând (prin tatonări) un timp/diviziune mai mare.