Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TOP 10 Amplificatoare audio Hi Fi


hpavictor

Postări Recomandate

Acesta nu este un " pissing contest " , mentionez de la inceput !!!

 

Care considerati ca este in ordine crescatoare ( sau descrescatoare , cum doriti ) marca si modelul ( preferate de Dvoastra , de referinta ) de amplificator audio cu semiconductori ?

 

De referinta , adica mai explicit :

- element de calitate superioara , la care se raporteaza celelalte elemente din clasa respectiva

- element foarte cunoscut - familiar folosit ca termen constant in comparatiile cu elemente din aceeasi clasa

 

Va rog sa mentionati daca experienta Dvoastra este fizica ( adica ati audiat acel amplificator , nu neaparat sa fi fost posesorul acestui aparat ... ) sau virtuala ( adica ati fost impresionat de recenziile de pe net sau aiurea etc ) .

Poate ca ar trebui descrise si restul echipamentelor ( sursa de semnal , cabluri de semnal , cabluri de boxe , boxele , felul tratamentului acustic al spatiului de auditie etc ) dar asta tine de fiecare...

 

Sunt curios la ce concluzii vom ajunge !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Pentru mine, la momentul actual, chiar daca nu l-am audiat, cel mai bun este Soulution. Elvetienii de acolo stiu sa creezez scule cu distorsiuni extrem de mici, fara compromisuri si fara ulei de sarpe, doar inginerie pura, fara gargara. Dupe ei vine Halcro si mai apoi cu ingaduinta Krell si Accuphase. La surse digitale tot elvetienii sunt cei mai buni.

Link spre comentariu

Soulution, Burmester si probabil Krell, Accuphase, BAT, SoZ.

Nici eu nu am asc. Soulution dar din ce am citit tind sa cred ca este printre cele mai bune din lume. Din pacate nu am asc. nici Halcro (ghinion, s-a dovedit stricat, pornea si se oprea), si nici multe altele care poate isi au locul in top - Mark Levinson, Mcintosh, etc.

 

Din pacate cred ca nu exista nimeni pe forum care sa fi ascultat suficient si suficiente amplificatoare "grele", asa ca topicul va fi imediat poluat cu Denon, Sony, Onkyo, Yamaha si alte aparate din cu totul alta clasa.

Cred ca ar trebui facut un top pe paliere de pret, cu precizarea restului sistemului si eventual a conditiilor in care a fost ascultat - cum scrie Victor.

Link spre comentariu

Printe amplificatoarele mele favorite sunt : canadienii fac si amplificatoare de calitate : cei de la Classeaudio CA M600 si Bryston 7B SST ( ascultate in conditii mizere , cu ocazia service-ului ) si bineinteles multravnitul W10 de la SIM Audio ( cunoscut doar din review-uri pe net ) . Despre scoala elvetiana nu pot sa spun nimic inca...Totusi , pentru mine Krell si TAD raman absolut superlative la orice capitol . Din punct de vedere obiectiv !

Link spre comentariu
ARTA SI MAIESTRIE
Da si cu atat mai mult sunt de aplaudat cu cat se vede ca nu e vorba de vreun colos industrial. Sculele sunt in mare ideea unui singur inginer care nici macar nu are un stand de probe impresionant. Ce ramane poate cel mai impresionant este pretul :), pe langa nivelul distorsiunilor extrem de mici.Mie imi place si designul care nu este manelist deloc, mie mi se pare extrem de fin.
Link spre comentariu

Am avut un Classe CA 300 si un Bryston 14B. Impresia mea a fost ca ambele suna ferm sub Accuphase M6000. La paritate cu Classe - care suna putin mai "dark", ar fi un Mimetism 15.2, care suna mai "luminos" , mai deschis cumva. (Este vb. despre nuante de finete, fara legatura cu diferentele dintre trancutele de pana in 10-20 de milioane.)

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări