Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TOP 10 Amplificatoare audio Hi Fi


hpavictor
 Share

Recommended Posts

Acesta nu este un " pissing contest " , mentionez de la inceput !!!

 

Care considerati ca este in ordine crescatoare ( sau descrescatoare , cum doriti ) marca si modelul ( preferate de Dvoastra , de referinta ) de amplificator audio cu semiconductori ?

 

De referinta , adica mai explicit :

- element de calitate superioara , la care se raporteaza celelalte elemente din clasa respectiva

- element foarte cunoscut - familiar folosit ca termen constant in comparatiile cu elemente din aceeasi clasa

 

Va rog sa mentionati daca experienta Dvoastra este fizica ( adica ati audiat acel amplificator , nu neaparat sa fi fost posesorul acestui aparat ... ) sau virtuala ( adica ati fost impresionat de recenziile de pe net sau aiurea etc ) .

Poate ca ar trebui descrise si restul echipamentelor ( sursa de semnal , cabluri de semnal , cabluri de boxe , boxele , felul tratamentului acustic al spatiului de auditie etc ) dar asta tine de fiecare...

 

Sunt curios la ce concluzii vom ajunge !

Link to comment
Share on other sites

Pentru mine, la momentul actual, chiar daca nu l-am audiat, cel mai bun este Soulution. Elvetienii de acolo stiu sa creezez scule cu distorsiuni extrem de mici, fara compromisuri si fara ulei de sarpe, doar inginerie pura, fara gargara. Dupe ei vine Halcro si mai apoi cu ingaduinta Krell si Accuphase. La surse digitale tot elvetienii sunt cei mai buni.

Link to comment
Share on other sites

Soulution, Burmester si probabil Krell, Accuphase, BAT, SoZ.

Nici eu nu am asc. Soulution dar din ce am citit tind sa cred ca este printre cele mai bune din lume. Din pacate nu am asc. nici Halcro (ghinion, s-a dovedit stricat, pornea si se oprea), si nici multe altele care poate isi au locul in top - Mark Levinson, Mcintosh, etc.

 

Din pacate cred ca nu exista nimeni pe forum care sa fi ascultat suficient si suficiente amplificatoare "grele", asa ca topicul va fi imediat poluat cu Denon, Sony, Onkyo, Yamaha si alte aparate din cu totul alta clasa.

Cred ca ar trebui facut un top pe paliere de pret, cu precizarea restului sistemului si eventual a conditiilor in care a fost ascultat - cum scrie Victor.

Link to comment
Share on other sites

Printe amplificatoarele mele favorite sunt : canadienii fac si amplificatoare de calitate : cei de la Classeaudio CA M600 si Bryston 7B SST ( ascultate in conditii mizere , cu ocazia service-ului ) si bineinteles multravnitul W10 de la SIM Audio ( cunoscut doar din review-uri pe net ) . Despre scoala elvetiana nu pot sa spun nimic inca...Totusi , pentru mine Krell si TAD raman absolut superlative la orice capitol . Din punct de vedere obiectiv !

Link to comment
Share on other sites

ARTA SI MAIESTRIE
Da si cu atat mai mult sunt de aplaudat cu cat se vede ca nu e vorba de vreun colos industrial. Sculele sunt in mare ideea unui singur inginer care nici macar nu are un stand de probe impresionant. Ce ramane poate cel mai impresionant este pretul :), pe langa nivelul distorsiunilor extrem de mici.Mie imi place si designul care nu este manelist deloc, mie mi se pare extrem de fin.
Link to comment
Share on other sites

Am avut un Classe CA 300 si un Bryston 14B. Impresia mea a fost ca ambele suna ferm sub Accuphase M6000. La paritate cu Classe - care suna putin mai "dark", ar fi un Mimetism 15.2, care suna mai "luminos" , mai deschis cumva. (Este vb. despre nuante de finete, fara legatura cu diferentele dintre trancutele de pana in 10-20 de milioane.)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines