Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traf.redresor fenomen cu puntea redresoare...


Guest dxdata
 Share

Recommended Posts

Guest dxdata

Salut.Am rebobinat secundarul de pe un traf de redresor antic si de de mult, dupa infasurare am obtinut 12vca ,am legat puntea redresoare , acum urmeaza fenomenul, pe voltmetru imi indica aprox 12vcc, daca scurtcircuitez firele curentul cade la 0v, nici-o scanteie nimic,ar fi trebuit sa imi sara in cap,,,, daca scurtcircuitez firele fara puntea redresoare , face scantei si se incalzesc firele, am postat aici ca nu inteleg ce fenomen se intampla :nas: piesa suspecta ar fi puntea redresoare , am testat 3 antice si de de mult, la fel fenomenu . -pe voltmetru am curent,- in sarcina curentul cade ??? a!

Link to comment
Share on other sites

In sarcina scade Tensiunea care se masoara in Volti, si nu Curentul care se masoara in Amperi cele 2 notiuni sunt 2 lucruri diferite, invata sa faci diferenta intre ele. Asadar in sarcina scade tensiunea, cu atat mai mult in scurtcircuit situatie in care tensiunea tinde catre zero si curentul creste mult, la trafurile de retea unde nu exista limitare tinde sa creasca spre infinit, limitarea propriu zisa este cauzata de capabilitatile transformatorului care se va incalzi foarte mult si daca este neprotejat se risca defectarea/arderea sa, daca scurtul apare dupa puntea redresoare evident ca si aceasta se supune unui stres foarte mare si de obicei la scurt repetat si aceasta cedeaza. In cazul tau lipsa acelei scantei poate indica faptul ca puntea redresoare sau este defecta sau este legata gresit, sau secundarul trafului este slab ( sarma subtire ), de mentionat ar fi faptul ca dupa punte nu poti avea aceeasi tensiune ca inaintea ei ( pe iesirea trafului ), cu condensator tensiunea va creste pana la varful sinusoidei, si fara condensator aceasta va scade cu aproximativ caderea de tensiune de pe 2 diode care poate fi pana la 1,4V, tensiune oprita de jonctiunea PN pentru polarizare, insa tensiunea aceasta nu este fixa ci mai degraba dictata de curentul care traverseaza dioda.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines