Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu THP1008A


iceq
 Share

Recommended Posts

Tv-ul a avut probleme pe sursa,este modelul faimos care crapa cand trece in stand-by,l-am rezolvat dar bobina de deflexie e terminata pe vertical,daca imi puteti spune cam ce rezistente are bobina pe vertical si orizontal,multumesc.Ca simptom cu la78040 si bobina conectata imi bazaie choperul,daca scot alimentarea de pe la78040 totul este ok,m-am grabit si am schimbat la-ul inainte sa verific bobina pentru ca stiam ca ala crapa de obicei la sasiul asta din cauza supratensiunii.

Link to comment
Share on other sites

Schimbati si filtrajele pe alimentarea LA78040, C482 si C483. De asemenea trebuie schimbat si C407 la pinii 3 si 6 LA78040. Verificati si buna izolare a capsulei LA78040 fata de radiator, iar daca nu este izolat, testati ca radiatorul sa fie izolat de sasiu.

Link to comment
Share on other sites

Am schimbat tot ce era devalorizat pe langa 78040,am pus si zenerul de 5v spre procesor, care pe toate sasiele astea vine fara,mai trebuie sa cumpar bobina,care sigur nu mai este buna din moment ce am 7ohm pe vertical.

Link to comment
Share on other sites

As fi schimbat choperul,dar pentru ca sa fiu linistit si sigur am pus o bobina de tub normal si merge tv-ul,nu pot sa centrez imaginea dar merge,tensiunile sunt ok si choperul nu mai bazaie,asa ca trebuie musai alta bobina.

post-24070-139829503479_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Iceq, am mai postat zilele astea : am un tv ELITE cu TDA11105 si bv cu LA78040. Bobina de deflexie are valorile astea: 4,5 ohmi pe h si 7 ohmi pe v. Si eu am dubii ca ar fi corect, insa bobina de vertical are doua sectiuni inseriate. Ma gandesc ca defectul ar fi doar pe una din sectiuni, dar ele sunt egale ca masura:3,5 ohmi. In cazul meu, bv se alimenta cu tensiune + si - 15 volti direct din sursa. La mine a venit cu LA78040 cu scurt pe pinul de -15v. M-am grabit sa-l schimb si imediat s-a prajit identic cu primul. Nu stiu ce concluzie sa trag caci avea si alte probleme la start. In lipsa unui service manual si al tda11105 de proba, voi abandona lucrarea. Daca ti-a fost de ajutor postul ma bucur.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines