iceq Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Buna seara am o bobina cu probleme pe verticala tub plat cu LA78040,ma poate ajuta cineva cu rezistentele de pe o astfel de bobina,pe asta mai arata 7.2ohm vertical si 2ohm orizontal,final linii D1651,multumesc. Link to comment
dan cod Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Ce face tvul?cum se manifesta? Link to comment
iceq Posted October 6, 2012 Author Share Posted October 6, 2012 Tv-ul a avut probleme pe sursa,este modelul faimos care crapa cand trece in stand-by,l-am rezolvat dar bobina de deflexie e terminata pe vertical,daca imi puteti spune cam ce rezistente are bobina pe vertical si orizontal,multumesc.Ca simptom cu la78040 si bobina conectata imi bazaie choperul,daca scot alimentarea de pe la78040 totul este ok,m-am grabit si am schimbat la-ul inainte sa verific bobina pentru ca stiam ca ala crapa de obicei la sasiul asta din cauza supratensiunii. Link to comment
dan cod Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 E clasic asta.Undeva in jur de 2 ohmi orizontala si undeva la 15 ohmi verticala. Link to comment
dan cod Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Acum vad ca ai editat mesajul.S-ar putea ca totusi bobina lui sa fie ok.E flat tubul cumva? Link to comment
dan cod Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 Mari sanse atunci ca deflexia sa fie buna.Ar ajuta mult acum testerul de spire in scurt. Link to comment
naebv Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 Schimbati si filtrajele pe alimentarea LA78040, C482 si C483. De asemenea trebuie schimbat si C407 la pinii 3 si 6 LA78040. Verificati si buna izolare a capsulei LA78040 fata de radiator, iar daca nu este izolat, testati ca radiatorul sa fie izolat de sasiu. Link to comment
iceq Posted October 7, 2012 Author Share Posted October 7, 2012 Am schimbat tot ce era devalorizat pe langa 78040,am pus si zenerul de 5v spre procesor, care pe toate sasiele astea vine fara,mai trebuie sa cumpar bobina,care sigur nu mai este buna din moment ce am 7ohm pe vertical. Link to comment
iceq Posted October 11, 2012 Author Share Posted October 11, 2012 Cine ma poate ajuta cu o bobina deflexie pentru tub plat,pentru ca nu gasesc nicaieri. Link to comment
Toni Marginean Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Postati o imagine cu bobina defecta sa vad daca am una identica. Link to comment
mariancalinescu Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Eu as schimba in primul rand trafo chopper ,bobina de cadre daca ar fi defecta ai avea imaginea deformata ,s-ar incinge integratul de cadre sau s-ar arde acesta,lucruri care la tine nu se intampla.Chopper am schimbat pe motiv ca bazaie (vreo 3 buc.) la sasiul TV 2K de exemplu. Link to comment
iceq Posted October 11, 2012 Author Share Posted October 11, 2012 As fi schimbat choperul,dar pentru ca sa fiu linistit si sigur am pus o bobina de tub normal si merge tv-ul,nu pot sa centrez imaginea dar merge,tensiunile sunt ok si choperul nu mai bazaie,asa ca trebuie musai alta bobina. Link to comment
smd-man Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Iceq, am mai postat zilele astea : am un tv ELITE cu TDA11105 si bv cu LA78040. Bobina de deflexie are valorile astea: 4,5 ohmi pe h si 7 ohmi pe v. Si eu am dubii ca ar fi corect, insa bobina de vertical are doua sectiuni inseriate. Ma gandesc ca defectul ar fi doar pe una din sectiuni, dar ele sunt egale ca masura:3,5 ohmi. In cazul meu, bv se alimenta cu tensiune + si - 15 volti direct din sursa. La mine a venit cu LA78040 cu scurt pe pinul de -15v. M-am grabit sa-l schimb si imediat s-a prajit identic cu primul. Nu stiu ce concluzie sa trag caci avea si alte probleme la start. In lipsa unui service manual si al tda11105 de proba, voi abandona lucrarea. Daca ti-a fost de ajutor postul ma bucur. Link to comment
Recommended Posts