Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv akay ecran plat CTG2101ET


 Share

Recommended Posts

Sasiu sursa tranzistoare si D2498 ,final linii D2499 comanda E-W D1761,B.V.:TDA3653B ,procesor SAA5290PS/082 , audio TDA1013B ,jungla TDA8362. Televizorul are defect tranzistorul D1761 montat pe placa prinsa pe radiatorul circuitului baleaj pe verticala si face corectia E-W Are cineva idee ce s ar potrivi in locul acestui tranzistor .Eu in fuga am montat un But11a dar nu corecteaza suficient in sensul ca nu desfasoara imaginea complet pe orizontala raman cca 1 cm pe fiecare parte .Tensiunea secundar este de 110v desi mi se pare cam mica pentru un ecran plat dar nu ma pot duce prea mult .Condensatoarele de filtraj din primar si secundar schimbate .

Link to comment
Share on other sites

Ceva nu pusca aici.SAA5290 este un procesor de generatie mai veche.TDA3653 de asemeni xa si TDA8362 de altfel.Tub de 21 cu unghi de 110* pe vremea aia?D2499 este tranzistor cu dioda si rezistenta care nu se foloseste in sasie pentru tuburi de 110*.Are reglaj de EW?si modulator cu diode?

Link to comment
Share on other sites

Nu domnilor stiu ce vorbesc are tub la 110 grade foarte plat iar pe radiatorul circuitului B.V. este atasata o placuta care contine D1761 si este modul de corectie E-W cu doua potentiometre dealtfel am precizat foarte clar ca finalul de linii este D2499.Eu detin schema CTG2101E careia ii lipseste modulul de care vorbesc si are ceva notatii diferite pe placa .Problema mea este D1761 pe care nu stiu cu ce sa l inlocuiesc sa se potriveasca perfect ;cu but11 in locul functioneaza corectia dar nu desfasoara complet.

Link to comment
Share on other sites

in datashet zice ca e NPN 3A..low colector saturation voltage ,deci cred ca nu e potrivit but11 acolo. incercati un alt npn.a nu fie si bobina dintrre modulator si tranzistor cu spire in scurt.rectific, daca avea spire in scurt (linii peste parabola de EW), imaginea era marita nu mai mica,deci bobina iese din discutie.

Link to comment
Share on other sites

Cei 2 condensatori i am schimbat primii cu unii noi , azi dimineata alt fenomen a pornit sursa din nou cu tensiune mare si mi a defectat tranzistorul din corectie .Dupa ce se incalzaste porneste bine dar cand este rece secundarul sursei are tensiune mare am vazut si pe bec .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines