Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator T.AMP E800

adrianfasie2007

Recommended Posts

Buna ziua,Sunt pe cale sa cumpar un amplificator T.AMP E800. Ca si calitate-pret am vazut ca parerile sunt impartite, dar cele mai multe sunt foarte bune. Doresc sa conectez la el doua boxe de 2 cai 15'' 500W LQP PA 15. Ce parere aveti? Gresesc? Pot lua pentru acest amplificator boxe si de 8 ohmi si de 4 ohmi? Am cautat pe forun si net, dar nu m-am lamurit care boxe sunt mai bune de 8ohmi sau 4 ohmi? Puteti da cateva detalii referitor la calitatea sunetului si putere intre cele doua impedante? Cum sta treaba?Multumesc

• Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• adrianfasie2007

8

• wally_gatter

3

• dj_bryz

2

• Sharky

1

Trag concluzia ca ar fi mai bine sa iau boxe pe 4 ohmi ca sa se auda mai tare? Atunci de ce se mai fabrica cele de 8ohmi? Stiu ca pentru cele de 4 ohmi curentul este mai mare si trebuie sa folosesc cabluri mai groase fapt care nu mi se pare un minus in detrimentul puterii. Care este plus-ul celor de 8 ohmi? Boxele mentionate in primul post sunt bune?multumesc pentru raspuns.

sunt bune boxele....in legatura cu ohmii astia se aude mai tare intradevar pe 4 ohmi ..dar am vazut cazuri ...in care se auzea si putin distorsionat ..foarte rar..iar cele de 8ohmi ...se aud mai incet dar mai clar...(iar cele pe 8 ohmi dupa parerea mea se fabrica pentru alegerea ta ..ca, client ..sau sunt anumite amplificatoare care merg doar pe 8 sau 4) in concluzie poti alege ce vrei tu ..de auzit se va auzii tare la achizitia pe care o ai...depinde si pentru ce le iei ...(acasa ,nunta,etc).

Nici cu aceasta sectiune nu are legatura , ci doar cu sectiunea incepatorilor . Acest subiect il las aici pentru moment , poate se indura pana la urma cineva sa le explice cum sta treaba cu impedanta incintelor acustice si cum o fi mai bine : 4 ohmi sau 8 ohmi ? :) :) :)

Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie! Rog administratorii sa mute unde cred ei ca este bine. :jytuiyu

In urmatorul link s-a conectat la T.AMP E800 doua boxe si un subwoofer. Cum este posibil atata timp cat amplificatorul are doua canale? O fi conectat sw-ul in paralel cu una din boxe? Poate dauna echipamentelor astfel de conectare?

Multumesc

wally_gatter

in clipul la care te referi cele doua fullrange-uri sunt conectate in paralel sau serie pe un canal iar sub-ul pe al doilea canal .. amplificatorul de fata are doua canale , care se pot folosi independent , sau legate in punte (bridge) ,in varianta a doua se leaga firul cald al iesirilor ambelor canale , si se selecteaza modul "br" de sub led-ul albastru indicator de Power. Tocmai am unul aici in fata mea , si pot sa-ti spun ca pe mine nu prea ma satisface sunetul reprodus de T-amp E800.. L-am pus pe subwoofere si merge destul de binisor. Cat despre puterea debitata de el inca nu am avut curiozitatea sa vad ce stie , dar o sa revin cu niste masuratori , cu toate ca eu l-am testat acustic pana in Clip. pretul platit pentru el este infim , daca acesta costa undeva la 500 ron, dar asta in cazul in care nu ai pretentii nu doar audiofile. daca banii nu ar fi o problema eu as merge pe un Dynacord pentru nunti botezuri si alte balarii unde urla lautarul sau un QSC din seriile RMX sau seria veche de AM pentru muzica "mai fina" , prima serie amintita de la QSC se preteaza foarte bine si pe sub-uri si pe fullrange-uri. Recent am fost cu un amic la o sonorizare de "anume eveniment" si am avut ocazia sa ascult T-amp pe niste fulrange-uri Yamaha , si sunau "destul" de bine.

Dar daca as pune pe un canal o boxa de 8 ohmi si pe celalalt o boxa de 8 ohmi in paralel cu un sw tot de 8 ohmi la care pun un filtru (doar pe sw)..., e OK? Asta ar insemna ca pe un canal sa am impedanta de 8ohmi (o boxa) iar pe celalalt 4 ohmi (o boxa + sw). Ar fi bine? Gresesc? Nu fac bani din muzica (hobby). Daca merge varianta de mai sus, ar fi foarte bine deoarece asa as avea stereo pe boxe.wally_gatter, cum ai conectat sw? Ai pus filtru sau crossover? Cum se conecteaza sw?

wally_gatter

ce spui tu nu se poate ,nu e recomandat si nu e sanatos :sparge: ai nevoie de al treilea canal sau mai bine zis al doilea amplificator pe care il pui pe subwoofer legat doar pe un canal sau bridged.. pentru filtraj activ se pune procesor de sunet cu crossover (poti sa-ti faci tu un crossover simplu Low pass filter )

In specificatiile acestui sw ( BEHRINGER EUROLIVE VP1800S ) scrie ca are crossover integrat. Nu se poate pune pe un canal in paralel cu o boxa iar pe celelalt canal sa pun alta boxa pentru a avea stereo? In felul acesta sa am 2.1 ? Acest sw l-am dat ca exemplu, bineinteles ca e prea scump pentru mine si prea puternic. Luati in considerare ca e hobby si vreau low-cost.Multumesc

In sfirsit te-ai lovit de problema cu ohmii.Am vazut mai sus ca intrebai d-ce se mai fabrica si difuzoare pe 8 ohmi daca se aud mai incet.90% din componentele profesionale ptr boxe(difuzoare joase,medii,inalte)se fabrica pe impedanta de 8-16 ohmi ptr ca poti lega 2 boxe de 8 ohmi pe canal sau 4 boxe de 16 ohmi pe canal,ai claritate rezistenta si fiabilitate mult mai mare decit pe 4 ohmi,si o sa vina si mometul in care o sa vrei sa iti mai faci sau sa iti mai cumperi inca doua boxe si o sa observi ca nu mai ai unde sa le mai conectezi ptr ca ti-ai cumparat boxe pe 4 ohmi... (sper ca ai inteles acum :bataie ).In momentul de fata ca sa legi 2.1 trebuie neaparat sa ai toate 3 boxele pe 8 ohmi ptr ca nu trebuie sa conectezi puterea pe o sarcina mai mica de 4 ohmi.--------------------------------------------------------------------------------------------------Sunt expert doar ptr mine..... :nas:

Multumesc mult! Ma lamurisem si eu intre timp, dar tu ai spus-o cel mai bine, scurt si la obiect cum e treaba cu ohmii. Sigur din post-ul tau o sa inteleaga toata lumea de ce sa aleaga 8 ohmi.Dar nu mi-ai raspuns daca se poate conecta cum am zis eu..., adica sa zicem ca am boxe pe 8 ohmi, sw pe 8 ohmi, se poate pune pe un canal in paralel cu o boxa iar pe celelalt canal sa pun cealalta boxa pentru a avea stereo? In felul acesta sa am 2.1 ?Multumesc pentru raspuns.

Da se poate conecta.Singurul lucru de care nu o sa fii multumit,o sa fie basul la subwoofer care nu o sa iti dea o frecventa rotunda,frumoasa ca de subwoofer ci o sa ai bass amestecat cu medii si de o proasta calitate...