Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Thomas 54 TCB 061 TX


Guest dyavlo
 Share

Recommended Posts

Guest dyavlo

Salutare, am un TV Thomas TCB 061 TX, cu sursa pe trazistori BUT11A, T orizontala 2SD1651 si din lipsa de experienta nu pot sa-i dau de capat, poate un sfat daca sunteti binevoitori... Problema se prezinta astfel: la incept inainte de defectare se incalzea excesiv tranzistorul BUT11 din partea de comutare tensiune 112V, in cele din urma l-am gasit dezlipit de pe placa, am incercat sursa cu consumator artificial (bec), tesiunele secundare sunt conform schemei. Dupa repararea sursei si scimbarea catorva condensatori am ajuns si la partea de inalte unde trazistorul pe orizontala 2SD1651 era in scurt, l-am inlocuit cu un BU508DF, care cred ca a s-a defectat am intre B-C 1ohm B-E 22ohmi indiferent de cum pun testerul, cu 2SD1651 scos de pe placa masurat am B-E 1-2 ohmi ceea ce presupun ca este rezistenta bobinei de comanda desi imi pare destul de mica.Trafo linii a fost schimbat precedent de un alt depanator cu un GSFCC 1554-165GAtasat sunt scheme pt acest TV, daca aveti vreo idee la ce as pute sa verific. Multam anticipat

Link to comment
Share on other sites

Guest dyavlo

am uitat sa mentionez cu toate componentele pe el ledul de Stand-by se inchide la pornirea din butoanele tastaturii tv-ului, si ecranul nu se aprinde, am incercat chiar sa aplic tensiunea de 112 direct fara circuitul de comanda cu BUT11, TV-ul manifestandus-se identic.

Link to comment
Share on other sites

In primul rand schimba daca nu ai schimbat condul de 47uF si de 10uF din primar sursa.Apoi cel de 220uF si cel de 10uF dinsecundar sursa (stabilizatorul cu tranzistori)Apoi pune ca si final linii un D2499 sau MD1803 ,ceva cu diodfa si rezistenta.Sursa verifica-o pe bec daca scoate 110V in sarcina.Apoi vezi alimentarea driverului daca exista poate ai si acolo rezistenta intrerupta.Toate aceste defecte sunt din cauza condului de 47uF din primar sursa.

Link to comment
Share on other sites

Guest dyavlo

Mersi pentru ajutor, am schimbat inevitabil toate condensatoarele din zona sursei si am inlocuit finalul de linii cu MD1803, BUT11 nu am mai gasit si l-am strapat aplicad tensiunea de 110V direct, singurul incovenient este ca nu o sa mai porneasca la telecomanda ci instant, am incercat sa-i pun un releu dar fara sorti de izbanda, asta nefiind o problema pt ca bunicamea si asa il scoate din priza mereu, am sa vad cat tine asa pt ca am si fisa de FIT intrerupta pe undeva ramanand fara imagine, deci ar trebui sa ii schmb si trafo linii cu toate astea cu o mica zdruncinatura isi revine.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Buna seara cred ca nu se supara nimeni daca scriu si eu aici. Am si eu un tv Thomas 54 TCB 061 TX de reparat si are urmatoare problema:i-am gasit in sursa 2sd1710 si un tranzistor 2sa1246 ars le-am schimbat impreuna cu condensatorul de 47uF care vine in baza lui 2sd1710, am pornit televizorul cu un bec de 100w inseriat si a pornit din prima dar cu un tiuit continu am masurat diodele de pe iesire si erau bune dupa care am masurat BUT11A care avea toti pini in scurt si l-am schimbat cu 13007 care se gaseste prin sursele de calculator dupa care am masurat tensiunile de iesire si pe C511 am 112V putin cam mult si pe c514 am aproximativ 12V cu sarmulitele care fac legatura mai departe pe placa scoase dupa ce am pus la loc sarmulitele a inceput iar sa tiuie am verificat finalul de lini si era si el ars si l-am schimbat dar nu am avut 2sd1650 si l-am inlocuit cu 2sc5411 altceva nu am avut prin casa, am pornit tv inseriat cu un bec de 100w si se aude un tiuit pe la cateva sute de hz din traful de inalta si dupa cam 10s dupa care iese fum din R411. Am verificat din nou si sa intrerupt jonctiunea la 13007 intre baza-colector. Ce ma sfatuiti sa fac?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines