Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tunerul deck Anda Electromures


albasete
 Share

Recommended Posts

  • Replies 39
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pe vremea aia lucram la Atelierul Radio si aveam complexe de masura care puteau genera/masura semnale inclusiv in banda FM de atunci, adica 65-73MHz..Cand l-am legat si am vazut ca sub 3mV murea. ..Corect, nu era scula profesionala, cu 2 FI-uri, adica sa pretind cev asub 0.15uV, dar jur ca si Gloria era mai buna.Cat despre faptul ca era produs de serie, am lucrat si in liceul Electronica produse de serie, cabluri FIT si potentiometrii de radioficare, cat si dupa..Asa ca nu productia de serie nu e scuza pt calitatea execrabila...Morala A fost un produs prost gandit.

Link to comment
Share on other sites

Credeam ca sunt clar cand am scris ca era mai slab si am precizat ca nu ma refer la partea de putere.Adica pe partea de radio era mult mai putin sensibil si mai putin selectiv decat Delia. Nu am comparat perele cu merele..Cum am trait epoca si stiu ce restricti la componente se pusesera, incerc sa ii inteleg pe proiectanti, care trebuiau sa fac din rahat bici care sa si pocnesca. Cert e ca nu le-a reusit.Daca vrei, pot enumera si alte esecuri. Song, etc...Ma rog, asta a fost fabricat in alta parte, nu la Electromures..Acum e clar?

Link to comment
Share on other sites

Este prima data cand ascult la acest tip de radio. In FM (are banda est) prinde Kiss FM, Magic FM si un post local Will FM si Radio Romania Actualitati in UM parca ? Comparativ cu Royal-ul - prind aceleasi posturi - se aude mai bine ,intra mai greu stereo - folosesc o antena telescopica. Nu am avut ocazia sa ascult un RR Delia sa pot face o comparatie.

Link to comment
Share on other sites

E drept ca sunt mai batran decat majoritatea de aici, adica mai am putin si fac 49 de "primaveri".Dar cred si sper ca nu m-am sclerozat de tot. Si mai am ceva memorie. Poate si pt ca in acei ani mi l-am dorit, pt ca arata frumos. Asta pana cand m-am lamurit ce podoaba e..In plus daca ma uit prin, eventual si maresc nitel fotografia, o sa se vada ca desi aparatul e fotografiat... in unghi, pe partea de FM scrie 66-74MHZ. Adica banda Est din acele vremuri.Asa ca ramane dupa cum am discutat.Daca vrei o proba, pleaca cu aparatul la un prieten, care locuieste la o extremitate a orasului. Adica la ceva distanta de unde prinzi dta ceea ce prinzi acum..Ca sa nu zic ca daca il duci la macar 60km de unde locuiesti dta, e posibil sa auzi doar marele fasait..Succes

Link to comment
Share on other sites

Dar pana la urma e pe aceeasi schema de la Delia,sau difera mult? Pt ca daca e sa vorbim de Delia,si aia era in banda est,dar acordul e pe varicap si merge destul de usor de tras in banda vest,iar de sensibilitate,ce sa zic,nici Delia nu exceleaza,mai ales daca nu ii dai la antena semnal destul de bun...cum stau la bloc,si peretii exteriori sunt din beton,in unele locuri nici telefonul nu are semnal, asa ca de radio pe FM ce sa mai zic... :rade: N-am avut ocazia sa vad ce e sub capac la tipul asta,dar poate ne da niste detalii si macar vizual putem face o comparatie...altfel,inclinam sa cred ca e aceeasi treaba cu Delia,doar ca nu are amplificare proprie.Da jos capacul,si arata-ne si noua ce e acolo.

Link to comment
Share on other sites

Nu, nu are schema ca Delia. Nu uitati ca Delia era fabricata in Polonia.La noi EM ii punea doar o eticheta..In epoca lui Ceasca fiecare aparat venea cu schema lui. Cand a fost cumparat m-am mirat ca nu o avea. Dar cum atunci aveam ceva tupeu, le-am scris celor de la EM si ei au fost draguti, mi-au trimis un "xerox", pe care l-am dat posesorului. Evident fara sa il pastrez, hi, hi..

Link to comment
Share on other sites

Sa intelegem ca acum nu mai e la fel de mult tupeu :rade: Probabil au fost scoase in serie mica,poate si din cauza ca nu se ridicau la nivelul de calitate asteptat,pt ca pana acum,n-am auzit de acest model,si banuiesc multi n-au avut ocazia sa mestereasca un exemplar din asta.Poate ne da pana la urma ceva poze cu rezolutie buna de la interior,si ne lamurim.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines