ASZ12 Posted October 3, 2012 Share Posted October 3, 2012 salut!am urmatoarea problema luata din variante de bac pe care nu am inteles-o:se dau 6 generatoare legate in serie de t.e.m. E si rezistenta interioara r legate cu un fir cu R=6,4 ohmiprin circuit circula un curent de I=1,8 A.daca la bornele generatorului format din cele sase generatoare in serie se inlocuieste firul cu R=6,4 ohmi cu unul de rezistenta neglijabila valoarea intensitatii curentului de scurt este Isc=21 A.imi cere rezistenta electrica a unui element.Stiu ca: Isc=E/r ;I=6E/R+6r ,dar cu toate acestea uitanduma la raspunsuri am vazut ca rezistenta unui element este r=0,1 ohm ..... cum ???multumesc !! Link to comment
cristian_draghiescu Posted October 3, 2012 Share Posted October 3, 2012 Formaţi un sistem de 2 ecuaţii cu 2 necunoscute, "E" şi "r".(1) 6E = 1,8*(6r + 6,4)(2) 6E = 21*6rRezolvându-l, obţineţi valorile E = 2,1 V şi r = 0,1 Ω. Link to comment
ASZ12 Posted October 4, 2012 Author Share Posted October 4, 2012 ok !!!...asa este,multumesc !!! Link to comment
Recommended Posts