Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
bobbiyiy

Difuzor descentrat!!!

Recommended Posts

in urma cu ceva vreme am primit un dif de la o discoteca,descentrat.M-am mai uitat pe forum shi am inteles ca trebuie scoasa toata partea mobila, am scos-o dar nu ma pricep sa o centrez...am incercat sa o centrez punandu-i o coala de hartie shi apoi am lipit membrana la loc, dar tot nu se aude prea bine(diful este de 15" cred ca are vreo 700w rms are magnetul ffff mare).Spuneti-mi va rog, cum ar trebui sa fac(tinand cont ca nu ma prea pricep la chestii dinastea dar o sa incerc)?am incercat la toti electronistii din orasul meu dar nici unul nu se baga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In ce sens nu se aude bine ? Poate nu ti-a reusit centrarea . Poate ca sectiunea transversala a bobinei mobile nu mai este un cerc ci o elipsa :rolleyes: . Ar fi bine daca ai reusi sa pui o poza .P.S. din ce oras esti , poate te aude cineva care te poate ajuta :yawinkle:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest moga alexxx

sa iti zic metoda care o folosesc io. Dupa ce am dat jos toata partea mobila fara sa dezlipesc spiderul de membrana si de bobina .....scot calota , pun partea mobila cu bobina cu tot la locul ei si de jur imprejur pe dinauntru bobinei pun film de aparat dala vechii ( gen KodaK ) din simplu motiv ca e ff subtire si are si deja forma de cerc . Io asa am facut prima data si mi-a iesit f bine din prima .Ps ai grija cu cel lipesti la loc . ( fara superglue :toimonster: cal strici )

Share this post


Link to post
Share on other sites

La lipit suspensia membranei si spiderul eu as folosi doar prenadez .Se usuca si mai greu (ai timp sa "operezi") si la nevoie cu putin diluant poti dezlipi din nou fara probleme ceea ce ai lipit . La un dif de 10" (de ala care se gaseste prin bazarul din Iasi la moldoveni sau rusi sau ce or fi aia) pt lipit sarma bobinei de carcasa am pus poxipol (si intre bobina si carcasa si intre spire si un mic strat peste bobina )si dif-ul ala de atunci nu s-a mai ars desi am bagat si 150 w in el. Poate sunt si variante mai bune dar eu asta cu poxipolul am incercat-o si v-o recomand (cel putin pana pe la cca 100 -150w) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu se stie chiar daca nu trebuie rebobinat . E posibil sa fie dezlipite cateva spire din bobina si alea sa fac uneori zgomot. Dar oricum ar fi tot trebuie sa-l desfaci ca sa-l centrezi si asa ca ai sa vezi daca trebuie sau nu rebobinat .

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai se vad urme de frecare pe chestia aia rotunda ,sar putea sa nu mai fie rotund?

Pai ia si tu un subler si masoara diametrul interior si aproi roteste sublerul fata de pozitia initiala si masoara din nou ; daca masuratorile sunt egale e bine. Daca se vad urme de frecare nu e neaparat sa fie carcasa bobinei ovalizata , e posibil f bine sa se fi deformat putin membrana si sa se fi mutat putin axul central al bobinei pana cand a inceput sa se atinga de piesele polare . Bobina e in stare buna , nu are spire dezlipite sau roase pana la "sange" (adica pana s-a dus izolatia) ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

va trebui sa tai calota din centru si sa-l recentrezi :smt003 asta in cazul in care nu e varzalit suportul de la bobina de la impactul cu "backplate-ul" (cursa peste x-mech)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines