Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inel ferita care se monteaza pe cablu


Guest memo666
 Share

Recommended Posts

Guest memo666

Salut - stie cineva de unde pot cumpara din Romania inele de ferita care se poate monta pe cablul de la casti? Se gasesc pe Amazon, insa transportul costa de 3 ori mai mult decat inelul in sine. Am mai gasit pe Okazii.ro insa omul vinde numai la set de 20 buc iar mie imi trebuie 1-2 inele.

 

La ceva de genul asta ma refer:

 

http://www.amazon.com/gp/product/B0002M ... d_i=507846

 

Multumesc pt sfaturi,

 

Andrei

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest deathmax

Salut! sa numai deschid alt topic o sa va intreb aici. Vreau un inel de ferita pentru pistolul de lipit. Intrebarea e se poate monta orice inel sau trebuie unu anune?(ex. lungime....etc). Multumesc anticipat

Link to comment
Share on other sites

Guest deathmax

Păi ce să faci cu el la pistolul de lipit ? Că acela este filtru pentru frecvențe înalte. Sau poate vrei să faci un pistol de lipit cu sursă în comutație ?

exact

Link to comment
Share on other sites

Păi atunci pune unul din cele care se găsesc pe cablurile monitoarelor PC sau la intrarea în unele TV-uri. Trebuie să fie lung de circa 30mm sau dacă nu găsești, poți suprapune două-trei toruri de ferită identice și le rigidizezi prin lipire cu superglue.Am făcut un pistol pe astfel de tor și funcționa bine,doar că trebuia să-i pun o ansă de fier, cuprul nu dădea rezultate bune și ar fi fost nevoie de o ansă mult prea lungă sau subțire.

Link to comment
Share on other sites

exact

 Ce tip  de pistol?

Am incercat si eu un astfel de pistol, cu traf de ferita si frecventa de lucru de 50KHz, si am avut probleme cu transferul de energie in componentele pe care le lipeam.

Mai exact am avut probleme cu incalzirea componentelor din zona adiacenta. Foloseam o ansa identica cu cea din pistolul clasic si datorita frecventei mari de lucru transferul in traseele de cablaj era atat de mare incat se exfolia inainte sa-l lipesc. Am stabilit atunci ca trebuie sa reduc frecventa dar a ramas de studiat. Au trecu vre-o 10 ani de atunci.

Link to comment
Share on other sites

Eu am folosit montajul de la un alimentator de lampi spot cu tranzistori MJE13009 și funcționa chiar bine, se încălzea rapid, repet cu ansă de fier. Ansele de cupru fac probleme la astfel de pistoale de lipit, trebuie lungimi mari la ansă, și nu e tocmai elegant, de aceea am folosit ansa de fier.

Link to comment
Share on other sites

vreau sa il modific sa fac un pistol cu sursa in comutatie

Este un pistol foarte bun, nu-l demonta ca-i pacat. Gasesti carcase pentru el si montezi noul aparat acolo.

Pentru legatura la ansa ai nevoie de fir litat. Eu am folosit fir litat cu sectiunea de 12mm patrati pe care pentru rigidizare l-am impregnat cu rasina epoxidica dupa ce i-am dat forma dorita.

Probabil torul de ferita iti trebuie sa construiesti transformatrul.

Cel mai bine este sa folosesti miez  E cu intrefier suficient de mare. Ai nevoie de un numar spire/volt mai mare pentru a putea construi si bobina din secundar unde ai nevoie de maxim 1V.  Nu poti construi bobine cu numar zecimal de spire.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines