Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

doua din cele 4 iesiri de la amp nu functioneaza!?


Guest florin18
 Share

Recommended Posts

Guest florin18

salut!am masurat iesirile pt.difuzor cu un multimetru analogic,cu amplificatorul pornit ,si pe cele care functioneaza bine imi da o tensiune mica,iar pe cele care nu functioneaza(sunetul este distorsionat) tensiunea este mult mai mare....am mai observat si 2 rezistente ,,prajite`` in apropierea tranzistorilor.ce poate fi? :nas:

Link to comment
Share on other sites

vezi sa nu ai vreun final in scurt pe canalul respectiv. pune voltmetrul pe tensiune continua, si daca ai tensiune cel mai probabil ai finalii strapunsi caz in care nu mai baga boxa sau difuzor ca vesnica pomenire scrie pe el. si pe amplificator SERVICE!

Link to comment
Share on other sites

verifica tranzistoarele finale, cele dinaintea lor, schimba rezistentele carbonizate prin comparatie cu celalalt canal. mai faci si alte verificari daca e cazul. asta daca te pricepi. daca nu, du-l la un specialist ca altfel risti sa il strici mai rau. spor la lucru.

Link to comment
Share on other sites

Guest florin18

nu ma pricep dar vreau sa masor tranzistoarele,cu acest multimetru,daca se poate direct pe circuit!?daca da,spunetimi cum sa setez acest multimetru si daca trebuie sa tin amp-ul pornit cand masor?multumesc!

post-70181-139829497341_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Desi la aparatele astea analogice ( jucarii cum le spun eu ) se pot masura jonctiunile si pe setarea de Ohm, mult mai indicat ar fi sa se verifice cu un multimetru pe setarea de dioda si apoi pe Hfe.Amplificatorul evident ca trebuie oprit si scos din priza la verificarea tranzistorilor si la fel de evident este faptul ca tranzistorii nu pot fi verificati decat dupa ce au fost inlaturati de pe placa.PS: Este posibil sa ma insel eu dar consider ca subiectul asta nu poate sa aiba loc decat la sectiunea inceparetilor.

Link to comment
Share on other sites

Cu siguranta va trebui sa il duca la un atelier de reparatii sau sa apeleze la cineva pe forum sa il repare altfel ii va prajii si restu' prin el mai ales ca vad ca are finali Sanken si ar fi pacat de ei in cazul in care sunt buni

florin18 n-ai spus cum se numeste acest amplificator si ce model e

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines