Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Display LCD problematic

Recommended Posts

Desi display-ul e de laptop, cred ca aceeasi problema poate aparea si la TV, sau orice altceva foloseste display LCD.

Pe display a ajuns din greseala niste ulei (floarea soarelui) si l-am sters apoi cu niste servetele umede.

Acum arata ca in pozele de mai jos. Pentru a remedia situatia, trebuie sa inlocuiesc display-ul?

Nu s-o fi stricat ceva mai ieftin? :d (invertor, etc)

Are cineva vreo idee care e explicatia petelor? Auzisem mai demult ca display-urile au un strat protector, iar daca le stergi cu ceva gen alcool, va dispare si vor ramane pete... Asta ar putea explica pata din dreapta jos, dar cea din mijloc jos pare mai profunda...

http://i49.tinypic.com/izcl6d.jpg

http://i50.tinypic.com/vhqdyv.jpg

O alta intrebare: Cum pot sa imi dau seama daca 2 display-uri sunt compatibile? Am gasit un alt display (cu o rezolutie ceva mai mare) tot aici pe forum. Cum pot sa aflu daca pot sa-l montez la mine?

Multumesc.

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

ce ai tu acolo e apa a facut condens.daca te pricepi bine il poti desface si sterge vezi ca e foarte greu mai bine desfa intai un lcd color de telefon mobil daca ai stricat sa vezi ce te asteapta in interior pe deasura cel de laptop mai are si un neon subtire rau care trebuie indepartat cu drija.dupa ce il desfaci ia un fas fas de geamuri baga apa in el si da prin casa stai 10 minute si de apuci sa il desfaci iei fiecare folie o stergi cu alcol de geamuri pana e curata o ajezi pe o cola a 4 si treci la urmatoare , le asezi intro oridine ca dupa sa le pui invers inapoi.la final o sa ai un lcd fara pete daca faci treaba buna o sa iasa perefct daca nu ai sa ai mici valuri de lumina care se vad pe alb.

Mai am un display crapat de la un alt laptop... O sa-l desfac si o sa-l folosesc drept cobai.Multumesc pentru informatii.Stie cineva daca displayul LTN154AT09 e compatibil cu LTN154U2-L03? Sau cum se poate verifica asta?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines