Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect tv LG

nationalistu

Recommended Posts

Tv-ul LG RZ-21FB35MX,are urmatorul defect,nu are imagine,in schimb are sunet,pe canalele memorate.Am verificat urmatoarele tensiuni:BV +/- 14v ok, B+ 115v ok, am gasit alimentarea final video 186v,si alimentare filament tk pare insuficienta,nu am aparat true rms,si din experienta mea pe un tv bun am undeva 5,3v,la acest tv am 4,2v pe filament.Modificand din potentiometrul G2 nu apare nimic pe ecran.Orice sugestie e binevenita.Multumesc anticipat.

http://imageshack.us/a/img217/1319/dsci1281.jpg

http://imageshack.us/a/img202/291/dsci1282v.jpg

http://imageshack.us/a/img826/2746/dsci1283e.jpg

• Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• nationalistu

10

• dan cod

2

• popa ionut

2

• dan-a2

1

Daca nu iti apare chiar nimic pe ecran posibil sa ai trafo defect pe infasurarea de inalta.. ,ori lipsa filament ...filamentul se inroseste??ma mir ca nu iti apare nimic cand maresti g2...linii de intoarcere...ceva pe acolo....inalta are trafo??scoate ceva??

Nu ati spus nimic despre tensiunea pe G2 !!

Am masurat cu firul G2 scos din soclu tk tensiunea variaza intre 89...450v prin actionarea potentiometrului G2 dupa traf, surpriza la montarea in soclu a firului tensiune G2 tensiunea scade undeva la 0,4V.

Tare mii frica ca ai dat verdict gresit.Daca UG2 scade in sarcina poti avea soclul tk defect,eclatorul defect sau scurt in tk intre G1 si G2 frecvent la LGuri.Asa ca mai verifica odata asta.Daca traful era defect in secundar pe FIT sigur consuma mult.

Gata am verificat si inalta...exista dar lipseste cu desavarsire,traf partial busit.

chiar nu am inteles nimic de aici...sigur cadrele functioneaza? se aude frecventa de cadre daca ascultati linga deflexie?(sau verificat cu un osciloscop)

Cadrele functioneaza,se aude zgomotul specific in deflexie,am scos fisa fit de la tub si am verificat cu o surubelnita la cativa cm nu am descarcarea specifica,e foarte mica .Totusi am sa probez sasiul pe alt tub.

de ce nu ascultati de sfaturile adevaratilor depanatori(ma refer la dan cod) care vorbesc din experienta.daca cu firul de screen scos aveti intre 0-400v iar cu el lipit pe placa tensiunea ug2(screen) scade la ov atunci tub cu scurt intre g1 si g2. :da se poate remedia prin descarcarea unui cond de 47-100micro/400v intre pinii g1 si g2 direct pe pinii tubului cu soclul scos.se pare ca defectuleste comun tuburilor slim,ultraslim fabricate in ultimii ani.personal m-am intalnit cu un defect similar de curand.rezolvarea jos:viewtopic.php?f=17&t=94675&start=15

am avut azi un televizor identic, acelasi sasiu, acelasi model, acelasi defect.... rezolvarea: descarcarea condensatorului prin metoda descrisa mai sus!