Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Extasy2525

Probleme cu imprimanta Lexmark X1100

Recommended Posts

Acum cateva zile am folosit imprimanta si a mers perfect, azi cand am vrut sa o folosesc inca odata imi face figuri...imi palpaie ledul de la butonul de pornit oprit ca si cum nu a as avea foaie in imprimanta....am dezinstalato si am instalato incaodata si la fel imi face si imi da mesajul asta:1. Turn the printer off.2. Open the cover.3. Turn the printer on.4. Remove both cartridges.5. Reinsert both cartridges.6. Close the cover.7. Retry your print job.Am facut ceea ce imi zice in acesti 7 pasi si tot degeala la fel imi zice....am scos cartusele leam curatzat contactele tot degeaba...care ar fi problema?...imprimanta o am de 1 an si ceva...va rog sa imi spuneti ca nu trebuie aruncata si ca se poate repara :)

Link to post
Share on other sites

Mda problema a fost in mare parte rezolvata sa zic asa...am scos cartusul de color si nu mai imi palpaia becul de la buton...cum il bagam la loc iar palpaia, din asta deduc ca cartusul color e bulit...dar de ce?Cand am luat imprimanta avea ambele cartusui in ea, leam consumat, leam incarcat, am consumat iar ala color iar lam incarcat, nu lam mai folosit ceva timp si am crezut ca a tras altcineva la el si sa dus..am fost la incarcat cu el a mers vre cateva zile si nu lam mai fosit o luna, cnad am vrut sa il folosesc nu mai mergea, lam sters eu ce iam facut si a mers cam juma de foaie...cu toate ca culorile pe care le imprima nu erau care trebuie, in loc de galben tragea cu cacaniu sa zic asa, in loc de albastru era un verde ciudat si tot asa, din asta am zis ca e uscat si nu lam mai incarcat de vreo 4 luni si azi sa imi dua seama ca daca il bag in imprimanta nu imi da voie sa folosesc imprimanta dandumi eroare prezentata la primul post...se poate face ceva la cartus sau trebuie sa imi iau unu nou?

Link to post
Share on other sites

Asa am patit si eu cu cartusul alb negru dupa multiple incarcari,doar ca la mine este led explicit pentru eroare cartus.Cartusul color e distrus...tine-l ca amintire.Ai noros ca merge imprimanta fara..la mine amandoua trebuie sa fie functionale.Legat de intretinere,daca vrei ca un cartus sa mai scrie trebuie sa-l desfaci si sa spleli buretele si il reintroduci/presezi pe sita de filtrare si apoi sa reincarci cartusul.Oricum asta nu garanteaza ca va merge decat daca duzele sunt cat de cat desfundate.

Link to post
Share on other sites
Guest trotil_trist

CPX...nu te supara ca-ti zic...dar ...sa fim seriosi..."cartush alb-negru"....Si in afara de asta...da-mi voie sa ma-ndoiesc de urmatoarele : 1. Metoda ta de a "curata" cartusele si 2. Ce model de imprimanta / multifunctionala nu merge daca n-are ambele cartuse? Ca, din cate stiu eu, in softul fiecareia este o optiune de genu' color or black printing.

Daca am fost prea offtopic, imi cer scuze fata de admin...

Link to post
Share on other sites

Problema este ca la cartusul alb-negru am obtiunea sa pun " no cartridges" , dar la color nu am obtiunea asta. Pe scurt pot sa folosesc imprimanta daca nu am cartus alb-negru, dar daca nu am cartus color nu pot folosi imprimanta. Oricum am ajuns la concluzia ca trebuie sa imi iau altul color :)

Link to post
Share on other sites

Am observat ca cartusul meu este capsulat..deci numai prin fortza sau doar sa il stric merge desfacut...btw am vazut o emisiune la dicovery despre cartuse si cum sunt ele facute...si dupa ce am vazut ce ziceau aia acolo parerea mea este ca e cam greu sa faci un cartus sa mearga dupa ce il desfaci..poate 1% ai sanse sa mai mearga sau chiar mai putin :)

Link to post
Share on other sites

CPX...nu te supara ca-ti zic...dar ...sa fim seriosi..."cartush alb-negru"....Si in afara de asta...da-mi voie sa ma-ndoiesc de urmatoarele : 1. Metoda ta de a "curata" cartusele si 2. Ce model de imprimanta / multifunctionala nu merge daca n-are ambele cartuse? Ca, din cate stiu eu, in softul fiecareia este o optiune de genu' color or black printing. Daca am fost prea offtopic, imi cer scuze fata de admin...

Cartus alb negru... :weedman: ma rog...cu tus negruMetoda mea de curatare a mers excelent..acuma cartusul negru si cel color nu se mai intrerup cand scriu.Dar operatia este destul de delicata...trebuie sa folosesti multa forta si sa fii foarte atent..practic rupi capacul cartusului cand il desfaci...dar cu multa rabdare se poate rezolva..Imprimanta mea este hp psc 1350 ..din pacate optiunile de de lucru cu cartus negru/color individual sunt blocate in driver deci trebuie sa am ambele cartuse instalate.

am vazut o emisiune la dicovery despre cartuse si cum sunt ele facute...si dupa ce am vazut ce ziceau aia acolo parerea mea este ca e cam greu sa faci un cartus sa mearga dupa ce il desfaci..poate 1% ai sanse sa mai mearga sau chiar mai putin

Eu am reusit..aproape am rupt capacul la cartusul color dar l-am reparat cu super glue apoi.. :smt003.Am mai vazut si alte cartuse desfacute care au mers....dar daca scapi surubelnita pe cap sau pe contacte poti sa-l arunci... :smt035
Link to post
Share on other sites
Guest trotil_trist

La mai vechea mea HP PSC 1100 (care btw foloseste acelasi tip de cartuse cu HP PSC 1350) am optiunea sa-i "scot" din toolbox atat cartusul negru cat si cel color. Unui prieten (tot cu PSC 1100 i s-a "dus" ala negru) ii merge fara probleme doar cu cel color. Oricum...ne indepartam spre offtopic....Deci, Extasy2525, cel mai bine ar fi sa-ti cumperi alt cartus (unu negru e in jur de 60 RON si unul color cam 80 RON pt X1100). Desi ai putea incerca si metoda descrisa de CPX, cu toate ca nu cred ca ar da vreun rezultat. Daca totusi incerci, posteaza te rog ce ai obtinut, de curiozitate.CPX, daca exprimarea mea te-a jignit in vreun fel, imi cer scuze... :partyman:

Link to post
Share on other sites

Am incercat metoda spusa de CPX si nu mia dat nici un rezultat :( la fel face,nu cred ca problema e de la cartus ca e uscat..ca a stat asa vreo 3 luni si nu a zis nimik..chiar azi sa gasit, cred ca problema este de la circuitele alea cine stie ce naiba au, mam uitat si eu la o firma de cal si am vazut ca este 800 de mi, deci raman la singura varianta... sa imi cumpar unu :)Oricum multumesc pt ajutor :)

Link to post
Share on other sites

Am incercat metoda spusa de CPX si nu mia dat nici un rezultat

Am spus si mai sus ca ai probabil un cartus color defect,metoda mea merge cand cartusul mai e recunoscurt de imprimanta si scrie cu intreruperi..Incerca sa cumperi un cartus compatibil..sunt mult mai ieftine..nu meita sa dai atitia bani pe un cartus nou original...
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines