Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Vreau sa-mi fac si eu niste incinte pentru difuzoare din PAL si vreau sa va intreb daca este mai bun un PAL mai subtire sau mai gros,de exemplu am gasit de 2 cm.E bun? Si mai am inca o intrebare ,am gasit niste difuzoare pioneer dar cred ca aveau magnetul cam mic pentru dimensiunea lor.Am auzit ca puterea unui difuzor sta in magnetul sau.E adevarat?

Link to post
Share on other sites

Guest Andrei.Hrubaru

cu cat magentul e mai mare cu atat puterea reala e mai mare, deci si PAL-ul trebuie sa fie mai gros. La 2cm e bun pentru 100W+, oricum mai jos de 1,5cm nu as cobora.PS: ce am spus eu nu e batut in cuie, dar in majoritatea cazurilor e adevarat :finga:

Link to post
Share on other sites
Guest darkangelbv

Cat mai gros cu atat de bineeu folosesc pal de 18mm pt incinte de 50W...Ai grija imbinarile sa le faci cu aracet gros sin belsug, ca sa nu apara vibratii parazite...BAFTA

Link to post
Share on other sites

Nu silicon..aracet se pune pt a imbina placile...silicon pui pt al izola ermetic :)Dar nu e obligatoriu siliconu....oricum e izolat ermetic si numa cu aracet ..siliconu e pt ai da un + de rezistenta

Link to post
Share on other sites
Guest Andrei.Hrubaru

am un fel de silicon/aracet (nu stiu exact ce este, o sa ma interesez) folosit la lipit placi de cauciuc de granit (cum e in apartament) si e foarte bun, in sensul ca am lipit patul cu el :d , bineinteles ca are si holzsuruburi, ce credeati :))?

Link to post
Share on other sites
Guest darkangelbv

Aracetul isi face treaba... silicon la difuzare daca tot vrei sa pui si d`asta :)) :finga: :finga: Totusi cum ai vrea t sa lipesti palul cu silicon si sa mai si reziste??? Din cate stiu siliconul este elastic.. vrei sa "prinda viatza" saraca incinta ? :weedman: :weedman:

Link to post
Share on other sites
Guest Andrei.Hrubaru

pai ... numai difuzoarele sa se miste :)) sa danseze si boxele :d glumesc , era doar o idee. aveti idee cam cat e un metru patrat de pal melaminat ?

Link to post
Share on other sites

Guest darkangelbv

Grosimea trebuie sa fie cel putin 18mm ... Daca nu-ti trebuie incintele prea mari poti sa incerci al un atelier de tamplarie... sigur vor avea sati faca 1,2,4,6 boxe acolo :finga: Si te intelegi cu "mosii" de akolo :weedman:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines