Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
bradacalin

olea de ajutor..nu mult :)

Recommended Posts

am facut rost de un kkt de difuzor semtoni de 12", chinezarie de bazar..in phine. cik pe el scrie: "hi fi 300w 126mm magnetic" 8 ohmi... treaba e k am tot citit eu pe aici de parametri & stuff da' eu n-am o treaba cu astea...in consecinta.. as vrea o parere de incinta..un link cu dimensiuni sau in fine..ceva de genu :| ma ajuta careva?

Link to post
Share on other sites

Uita-te ce am gasit: http://secure1advancedemedia.com/semton ... p6100-1256

 

Este homepage-ul Semtoni, dar pe imagine se vede ca membrana difuzorului nu este neteda ca al tau. Oricum nu cred ca o sa gasesti parametrii t/s ale difuzoarelor, cauta pe net ceva boxe cu difuzoare Semtomi ca al tau si poate scrie ce volum are incinta (sau dimensiuni externe si calculezi volumul intern, nu cred ca sunt facute din PAL sau MDF mai gros de 18 mm).

 

Uite ca am gasit eu:

 

http://secure1advancedemedia.com/semton ... =bbc12-c15

 

(este fotografia postata mai sus, scrie ca este cu woofer de 12", vezi acolo dimensiunile externe ale incintei)--cel de sus, celalat este cu dif de 15"

Link to post
Share on other sites

Si incinta este bass-reflex, se vad doua tuburi in colturile din jos, poti sa calculezi diametrul lor calculand relativ fata de dimensiunile incintei, desi din pacate unghiul de fotografiere nu este cel mai bun, dar lungimea lor o poti doar ghici, sau faci prin incercari repetate pornind cu un tub de diametrul 8-10 cm si lungime maxima pe care le scurtezi daca doresit (se gasesc pe piata si tuburi cu lungimea reglabila, nu trebuie sa le tai ca apoi sa le lipesti inapoi daca nu suna mai bine).

Link to post
Share on other sites

ms mult man pt efort...am sa vad eu ce fac :) eu am numa un dif si crek am sa ma bag la un woofer...am gasit pe cineva care cu 250 mii imi calculeaza parametrii si imi da dimensiunile exacte la cutie... sper sa merite banii.am sa vad totusi cu volumu cutiei :) ms

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines