Guest claudiu_mirescu Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Stimati colegi ai forumului, Va adresez o intrebare legata de programarea pe portul Serial, Windows Xp (folosind PonyProg) a unui microcontroller ATTiny 2313. Am folosit programatorul sugerat la site-ul http://electronics-diy.com/avr_programmer.php si a respectat intocmai instructiunile de acolo. Am folosit sursa reglata de 5V pentru alimentare. Programul incarcat a fost unul foarte simplu, scris in Arduino si convertit in hex. Trebuia sa blink-aie un LED pe pinul 3. Progress bar ul ponyprog merge pana la sfarsit, scrie Write succesful, dar cand pun led-ul, nu se aprinde deloc, daramite sa blink. Va rog. Imi ziceti, trebuia sa mai fac altceva dupa ce am programat microcontroller-ul? Am Citit ca pinul Reset trebuie sa fie intr-o anumita pozitie, ca microcontroller-ul sa rleze programul ? E doar am decoectat portul serial si am pus led-ul. Care sigur nu e ars, va asigur. Nu as vrea sa cumpar un programator din comert, fara sa ma asigur ca am facut tot ce trebuia ca sa mearga unul DIY. Va multumesc si va stau la dispozitie cu alte detalii. Link to comment
keenox Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Leaga pinul de RESET la 5V. Link to comment
godFather89 Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Leaga pinul de RESET la 5V.Preferabil printr-o rezistenta (asta daca programezi direct in montaj). Link to comment
Recommended Posts