Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA IN COMUTATIE 380 - 24v


Recommended Posts

Salutare tuturor! Am o mica nelamurire la o sursa trifazica defecta.Ca marime seamana forte mult cu cele de la PC doar ca acesta se alimenteaza cu 3 faze deci are 6diode de redresare si 2 cond. de filtraj (100uF/450v in serie,iar ca putere zic eu undeva in jur de 400w). Vreau sa precizez ca dupa diodele de redresare are doua rezistente de 10 ohmi pe fiecare ramura adica si pe + si pe minus,dupa care urmeaza cond.de filtrare .In paralel cu acestea (unde se poate masura o tensiune de peste 500v) este amplasat un tiristor (TYN1225) care s-a strapuns si din cauza asta s-a dus si siguranta.Intrebarea mea este daca fara aceast tiristor as putea sa-i fac o proba ,pana gasesc cu ce s-o inlocuiesc, parerea mea e ca este doar o protectie fiind anod-katod in paralel cu alimentarea.Totusi astept si parerea voastra care ati mai lucrat in surse.Multumesc anticipat,toate cele bune!

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Nu este pentru soft-start,anodul si katodul fiind chiar in paralel pe bornele condensatoarelor de filtraj.Tiristorul este comandat de un optocuplor si banuiesc ca tiristorul intra in conductie doar daca tensiunea urca de un nivel prestabilit,practic scurt-circuiteaza diodele de redresare si forteaza siguranta sa se arda.Inca nu am gasit cu ce sa-l inlocuiesc si sursa functioneaza bine si fara acel tiristor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines