Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere despre amplificatore


Recommended Posts

  • Replies 38
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Marantz Suna foarte bine, Printre cele mai muzicale amplificatoare japoneze, Piese de calitate, Intr-o peerioada sa unit cu philips, problema cea mai mare este ca marea majoritate au niste integrate de atac STK greu de gasit originale in caz de defectare.

 

DENON Este frate cu ONKYO, Se pupa bine cu aproape orce fel de boxa, marea majoritate au transformator toroidal, insa au piese de calitate slaba: condensatori, potentiometre, butoane, etc. modelele pma-320,520,720,920 Are selector de intrare pe circuit integrat ce se poatee defecta, si este foarte greu de gasit. Recomand: pma-860, 880, 980, 1060.

Eu asi renunta la orcare din ele pt un onkyo a-8670, a-8780. Suna peste orce model de DENON din cele precizate, si este mult mai calitativ in acelasi categorie de pret pret

 

In 2002 Denon sa unit cu Marantz si a format grupul D&M Holdings.

Link to comment

Ce spuneti de modelele vintage.. marantz,denon (sau altele).. Am tot citit "nu pe acest forum" ca au fost mai "atent" construite, un altfel de sunt in comparatie cu noile modele..etc.. Ma gandesc sa gasesc un amp la un pret de max 2500 ron...stiu ca si boxele conteaza foarte multSistemul vreau sa-l folosesc intr-un apartament..

Link to comment

2500 lei este un pret mare.. Modelele vitange au fost facute mult mai serios, problema este ca cele vechi trebuie putin reconditionate (Schimbari condensatori, curatire butoane si potentiometre eventual inlocuire) find destul de vechi poti sa gasesti si scule care au avut la viata lor reparatii capitale gen prefinalii/finalii schimbati. Trebuie cumparate cu proba amanuntita in cunostinta de cauza. Altfel risti sa arunci o gramada de bani pe un deseu electronic.

Link to comment

2500 lei este un pret mare.. Modelele vitange au fost facute mult mai serios, problema este ca cele vechi trebuie putin reconditionate (Schimbari condensatori, curatire butoane si potentiometre eventual inloccuirre) find destul de vechi poti sa gasesti si scule care au avut la viata lor reparatii capitale gen prefinali/finali schimbati. Trebuie cumparate cu proba amanuntita in cunostinta de cauza. Altfel risti sa arunci o gramada de bani pe un deseu electronic.

cei 2500 ron sunt pentru unul nou
Link to comment

Din pacate ceva nou nu mai gasesti decat BOMBE 5.1, 7.1 acele amplificatoare si cutiute cu mici difuzoare care cica iti simuleaza un cinema facute pentru oameni cu urechi de tabla si care se bucura ca li s-a umplut casa de difuzoare si cabluri, niste porcarii !!!In zilele noastre amplificatoarele noi solid state intra in gama HI-END si costa zeci de mii de euroN-ai decat sa ramai la ceva de mana a doua

Link to comment

Din pacate ceva nou nu mai gasesti decat BOMBE 5.1, 7.1 acele amplificatoare si cutiute cu mici difuzoare care cica iti simuleaza un cinema facute pentru oameni cu urechi de tabla si care se bucura ca li s-a umplut casa de difuzoare si cabluri, niste porcarii !!!In zilele noastre amplificatoarele noi solid state intra in gama HI-END si costa zeci de mii de euroN-ai decat sa ramai la ceva de mana a doua

Nu vreau sistem 2.1-5.1-.7.1 etcIn mare parte modelele vintage sunt superbe..estetic vorbim..
Link to comment

Depinde si cat de vitange, unele scule facute inainte de 1980 au scheme primitive, cu performante reduse, fara protectii etc..

 

Ceva de calitate buna si performant sunt cele facute intre 1980-1990 rareori pana in 95 unele modele. Cu cat mai sus in serie cu atat suna mai bine si este mai calitativ, Scule gen Yamaha AX-900, Onkyo A-8670, sony ta-f770es, denon pma-1080r, harman kardon hk-6500 cce se vand cu preturi de pana in 1000 lei, bat la fund orce system X.1, si multumeste orce ascultator de muzica de calitate fara pretentii exagerate.

 

Cea mai mare problema este boxele, marea majoritate (chiar si cele scumpe cu etichete de firma) sunt niste cutii frumoase cu filtre de ordinu 1 si difuzoare ieftine.

Link to comment

e greu de povestit.Sunt asa de multe variabile ca nu poti decat sa testezi la fata locului, conteaza enorm camera, asezarea, apoi imperecherea boxe/amplif. De sursa nu mai vorbim.Cum s-a mai zis, urechea se educa, beleaua e ca preferintele difera, si e logic din moment ce fiecare om percepe sunetul diferit

Link to comment

Ca idee, este cineva pe forum care realizeaza amplificatoare cu tuburi si incinte acustice , dar pretul este de la minim cateva sute de euro. Realizarile nu sunt facute in romanica si se incadreaza in clasa HI-END. Daca nu esti un "inrait" al audiofiliei, (bugetul dicteaza) poti achizitiona ceva vintage de calitate buna. Problema ramane cu boxele, asa cum s-a spus, eticheta da impresia de calitate, in fapt platim firma, asa cum este obiceiul la noi: "mama, ce scule de firma mi-am luat "! Dificila alegerea...

Link to comment

Nu te arunca la un amplificator nou. Cu 2500 lei iei o pocnitoare. Unul bun sub 4500 euro nu prea gasesti.

Dar poti cauta si gasi unul sh foarte bun. Trebuie doar sa cauti si sa alegi foarte bine.

 

Marantz a avut o gama de aparate (inclusiv amplificatoare) numita ESOTERIC. Cu 2500-3500 lei poate gasesti unul din acelea (e-bay sau pe forumurile internationale)

Denon a avut si ea doua game de amplificatoare foarte bune - POA-urile sau PMA-SA.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines