Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

phillips combo nu intra in stanby la oprire sursa.


Recommended Posts

Buna ziua,Am un tv combo(video) care nu intra sursa in standby la oprire (intra doar timp de o secunda-doua (0v -standby) dupa care iar urca tensiunea pe pin 24 la procesor 4 minute : (5v-regim normal) si iar o ia de la capat (cadrele sunt oprite tot timpul cand urca sau scade tensiunea tv sta oprit ). Metionez ca televizorul functioneaza normal problema este numai la oprire deoarece cand tv intra in standby si iar urca la 5v se aude video ca functioneaza si iar se opreste si tot asa face in continuu lucru deranjant noaptea . Mdelul tv este 21pv235/39s ,sasiu 99 delta si are procesorul Tmp93co71fci sursa mc 44608jungla tda8842 txt saa5562 ps/m3/0166.

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Nu pe partea mecanica ci pe placa trebuie sa fie comutatorul de mode.Este cel care se invarte.

este digital are un optocuplor care este pe placa (in intereiorul lui vine o roata dintata cu niste fante, acea roata este legata la mecanism la partea mecanica mai mult ca sigur acela este comutatorul , daca opresti tv de tot si ii dai drumul tot la fel face)
Link to comment

Pai atunci ar avea doar doua posibilitati sa fie opturata fanta sau nu.Ai incercat in ambele feluri?

Am obturat fanta de maui multe ori pana a pornit tv .Am oprit tv din telecomanda si am verificat tensiunea la sursa (era ok intrase in standby). Am scos tv din priza si dupa ce l-am bagat din nou in priza nu a mai mers (adica face la fel ca inainte procesorul in da comanda la sursa :5v prima data cand l-am bagat in priza timp de 2 minute si 0v timp de 1 secunda si tot asa intra si iese din standby) . Daca in dau drumul la tv functioneaza perfect singura problema ar fi la oprire ca nu intra sursa in stanby (cu toate ca tv se opreste de la telecomanda ).
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines