Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scanarea laptopurilor e periculoasa


cusnir

Recommended Posts

  • Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am deschis acet subiect pentru ca sunt sigur ca exista o multime de oameni care sunt siguri ca scanarea nu dauneaza si dupa cateva calatorii schimba hardul. Aceasta unitate este afectata de cele mai multe ori la scanare.Ieri a venit o vecina cu Laptopul care nu mai recunoaste hardul dupa scanare.Acest lucru ma convins ca defectele care mi sa intamplat defaft aveau legatura directa cu scanarile.Cu totii stim ca la scanare au mai multe moduri de a scana sa sa aiba diferit grad de penetrare a razelor pt anumite materiale.. Nu se stie care este inofensiva insa vamesilor putin le pasa de PC urile noastre..Eu am avut mai multe probleme la diferite laptopuri. Repet-la diferite pt ca nu le tin mai mult de un an..Prima problema a fost una banala.. A picat windowsul.. nu am artas atentia.A 2 -mi-a bulit ceva si nu mai mergea displayul. A 3 mi sa defectat RAM dar in mod ciudat pt ca PC mergea insa se reseta la copiere de date. Softul spunea ca e ok.Si ultima, recenta- mia bulit hardul ( si acum inca e la garantie). Insa tot p chestie ciudataPC il vede dar nu merge formatarea pana la capat. Plus ca formatarea la 200Gb dureaza 3 ore. Noroc ca am avut toate piesele in garantie si mi le-au schimbat.Dar ma intreb este normal asa ceva.?Adica de ce sa suport eu sau altul neplacerile morale si financiare din cauza comoditatii altora?De ce suntem mintiti ca scanarile sunt inofensive cand este invers? Am mai gasit pe net cazuri ca la unii li sa stricat consola de jocuri si altele.. Tot sunt doar coincidente desigur..?? Cred ca calatorii au dreptul sa cunoasca adevarul si sa refuze scanarea acestor articole propunand varianta demontarii partiale pt a verifica.Desigur ca de catre specialisti nu de nea Gheorghe de la graniceri..

Link to comment

pai cand scanesi un lucru nou nu are cum sa nu fie complet inchis.. Plus ca hardul respectiv era de la PC normal si nu avea cum sa fie influentat de alimentarea care nu o avea.. Si daca ma agit ce o sa imi faca?Nu o sa ma arunce din avion..Nu e asta cauza..Minciuna e cauza.Daca stiam ca se intampla asa le bagam la gala infasurate in folie cu bule.. Dar minciuna e .....

Link to comment
  • 1 year later...

Ca un obiect sa nu-ti fie prea tare " radiat " scanat, trebuie sa-l ecranezi.Nu trebuie sa le bagi in folie cu bule, ci in folie metalica, de exemplu de aluminiu, chiar in doua straturi.Eventual ii spui lui nea caisa de la aeroport ca ai date importante si prin scanarea le poti pierde, poate treci cu ele nescanate.In plus, daca te consideri prejudiciat, pe baza documentelor de la service, poti da in judecata aeroportul. Ce te costa sa incerci ?

Link to comment

Si eu am trecut cu laptopul scanat dar nu a patit nimic. In schimb colegul meu dupa scanarea laptopului nu l-a mai putut utiliza. Cand l-au testat colegii de la IT au constatat ca procesorul a crapat. Hdd-ul nu avea absolut nimic.

Sigur ati avut marci diferite de laptop. Al tau ce marca era ? Posibil ca unii producatori sa ia anumite masuri de protectie mai serioase, stiind de aceasta scanare, si altii nu.
Link to comment

tu ai vazut ca la scanare iti arata inclusiv discurile HDD-ului? Daca le arata pe ecran nu are cum fi ecranat.. Razele patrund prin el.. Drept dovada sunt 2 HDD bulite la scanare, Al meu, si al vecinei mele de la laptopul HP.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines