iulian67 Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 salutam primit un monitor lcd Samsung model MJ17ASKS/EDC care fara semnal de la monitor este aprins cand are semnal se inegresteelectrolitici ar fi oktensiunile de5v si 13v ce alimeneaza partea de comanda sunt buneas dori un sfatmultumesc Link to comment
dan cod Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 Lampile se opresc?sau ele raman aprinse?Comanda on pe invertor ramane? Link to comment
BUGHIU Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 Fara semnal apare ceva afisat,gen: no signal sau vreo icoana?!?! Link to comment
iulian67 Posted September 11, 2012 Author Share Posted September 11, 2012 fara semnal apare check signal cable,sta mult si bine cu fereastra check signal cableiar daca dau semnal apare : not optime mod recomandat 1280 cu 1024dar asa e setatdupa care se stinge si ledul de power incepe sa licare,se stinge si daca bag cablul de semnal neconectat la calculator (cablul e ok functioneaza pe un monitor PHILIPS)Daca apas pe butonul de meniu al monitorului dupa ce se opreste si licare ledul de power apare o fereastra mica cu mesajul TEST GOOD Link to comment
Th3_uN1Qu3 Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 Acel "Not optimum mode" este defect de EEPROM intalnit la acest model. Pune o rezistenta de 47 ohmi intre pinii 5 si 6 ai cipului EEPROM si ar trebui sa mearga. Link to comment
iulian67 Posted September 12, 2012 Author Share Posted September 12, 2012 am incercat si cu rezistenta am pus o alta memorie dar aceeasi manifestare Link to comment
gabiz_ro Posted September 13, 2012 Share Posted September 13, 2012 Nu EEPROM. La NT68F63LG e problema Dar supravoltarea asta nu e o solutie de termen lung in unele cazuri. Link to comment
Th3_uN1Qu3 Posted September 13, 2012 Share Posted September 13, 2012 Scuze, i'am zis EEPROM dupa forma. La acel cip ma refeream. Link to comment
Iachim Posted September 13, 2012 Share Posted September 13, 2012 Nu EEPROM.La NT68F63LG e problemaSunt absolut de acord Dar supravoltarea asta nu e o solutie de termen lung in unele cazuri.dar supraincalzirea ar fi o solutia chiar si de durata, 3-4min cu o temperatura de 350 grade.personal la un alt cip Novatek am facut Link to comment
bogdy88 Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Problema la aceste tipuri de monitoare este chiar microcipul lui.Daca faceti ceea ce va voi spune in continuare veti avea ,toti,o rata de rezolvare a acestor defect de 100%.Luati placa logica si incalziti cu aer cald procesorul NOVATEK,pana la o temperatura de max 380-400 grade celsius,iar in momentul in care el se misca pe placa apasati usor prcesorul cu o spatula sau ceva asemanator.In continuare micsorati treptat temperatura,astfel incat intr-un minut sa ajungeti la 100grade.Lasati la racit,apoi puteti face testul de functionare si,VOILA monitorul functiuneaza. Repar aceste monitoare de peste 3 ani prin aceasta metoda care merge la toate monitoarele nu numai samsung care au microchip NOVATEK si nu cred ca am unul care sa imi fi venit in garantie cu acelasi defect. Link to comment
Iachim Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Problema la aceste tipuri de monitoare este chiar microcipul lui.Daca faceti ceea ce va voi spune in continuare veti avea ,toti,o rata de rezolvare a acestor defect de 100%.Luati placa logica si incalziti cu aer cald procesorul NOVATEK,pana la o temperatura de max 380-400 grade celsius,iar in momentul in care el se misca pe placa apasati usor prcesorul cu o spatula sau ceva asemanator.In continuare micsorati treptat temperatura,astfel incat intr-un minut sa ajungeti la 100grade.Lasati la racit,apoi puteti face testul de functionare si,VOILA monitorul functiuneaza. Repar aceste monitoare de peste 3 ani prin aceasta metoda care merge la toate monitoarele nu numai samsung care au microchip NOVATEK si nu cred ca am unul care sa imi fi venit in garantie cu acelasi defect.Prin aceste metode de incalzire sau reparat multe procesoare la diferite TV, si este foarte discutata pe net Link to comment
iulian67 Posted September 17, 2012 Author Share Posted September 17, 2012 l-am rezolvat cu rezistenta de 47 ohmeste okmultumesc gabiz_ro Link to comment
Recommended Posts