Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Tavi

linux

Recommended Posts

pentru un utilizator nou de linux, ce varianta recomandati ?ma intereseaza in primul rand sa fie usor de instalat ( dvd bootabil ideal ) , cat mai completa , deci cu cat mai multe softuri incluse si cu interfata prietenoasa

Link to post
Share on other sites

am luat knoppix v4.0.2 si suse 10.1 , sa vedem cum ma descurc cu ele vad ca intra astia si prin apartamente acum , prin ziare cei cu internet sunt un fel de " drogati " sau traficanti :goodman:

Link to post
Share on other sites

Daca totusi aceasta sectiune se cheama "Soft de electronica" .Pentru Linux iti recomand gEda. Este tot free. Poti desena cu ea cablaja ,scheme de principiu si pe langa asta are si simulator Spice.Intradevar nu e asa frumos ca Orcad ,Protel sau alt soft de electronica ce ruleaza pe platforma windows, dar se poate lucra cu ea. Succes !

Link to post
Share on other sites

Debian!!

 

cu apt-get, aveţi acces la 15000 de softuri (open source!!) disponibile pe circa 200 de mirroruri aflate oriunde în lume.

 

pentru cine doreşte să şi priceapă ce face, slackware.

 

le-am încercat personal (alături de multe alte distribuţii).

dacă nu ar fi slack prima dragoste (a fost primul distro pe care am învaţat "ce e aia"), aş opta definitiv pentru debian!!

 

later:

 

dacă încercaţi debian, instalaţi cu ajutorul apt-get mai întâi synaptic (e frontend grafic pentru apt-get).

apoi, browsaţi categoria "electronică"!!

veţi avea ceva surprize!! :supz:

Link to post
Share on other sites

Recomand cu caldura Fedora Core 4 sau 5. E destul de simplu si are foarte multe facilitati. Pentru cei care au ceva de comentat rog sa se abtina. P. S. majoritatea pachetelor necesare instalarii unui soft se pot gasi cu #yum install numepachet

Link to post
Share on other sites
Guest MatyC

Eu am ajuns in final sa folosesc OpenSuse pt ca a ajuns o distributie dektop cat se poate de prietenoasa. Pentru cablaje am aflat de Kicad care se afla in inca in dezvoltare. Are editor de scheme, pcb,gerber plus vizualizare 3D cu Wings. Interfata este facuta in wxWidgets, arata bine. Nu mai zic ca merge linux si windows. Merita incercat http://www.lis.inpg.fr/realise_au_lis/kicad/ .

La capitolul Pic este programul Pikdev, http://pikdev.free.fr/ , insa vad ca ultimul update este din octombrie 2005. Cam astea ar fi o parte din programele alese de mine dupa vreo 2 ani si ceva de cautari. Dar linuxul merita timpul care-l pierd cu el. Satisfactia e mare.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines