Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

con pentru despicat lemne


Recommended Posts

  • Replies 24
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 4 months later...
  • 11 months later...

Pentru confectionarea conului respectiv trebuie sa ai un strungar priceput,care sa poata face filetul respectiv.Filetul va fi pe stinga,deci se va incepe (filetul)de linga universal.Unghiul la virful va fi destul de mare 50-60* pentru ca virful sa fie destul de solid .Un unghi mic va face ca virful sa fie destul de firav si in cazul in care se infinge intr-un nod, (lemn de esenta tare, stejar,cer,carpen) se poate rupe.Conul se va monta pe iesirea unui reductor,motorul va actiona reductorul.A crapa lemne cu conul montat direct pe motor, este mai mult decit periculoasa.

Link to comment
  • 1 year later...

Nu stiam ca este aici si un subiect legat de conul de despicat lemne.De abia azi l-am gasit.Atasez un desen gasit pe un site rusesc.Dupa asta lucrez eu. Trebuie sa adaptati partea de prindere pe ax la cote si sa tineti cont si de diametrul materialului pe care il folositi.Cred ca cea mai importanta este lungimea de 200 mm a partii filetate.Cu cat unghiul conului este mai mic cu atat conul intra mai usor in lemn.

post-174877-0-30087800-1422294496_thumb.jpg

post-174877-0-88909400-1422294583_thumb.jpg

post-174877-0-85881900-1422294821_thumb.jpg

Link to comment

Conul este fixat pe ax cu filet, dezavantajul este ca atunci cand intra in lemne foarte noduroase imi opreste motorul si schimb sensul motorului iese conul de pe ax si trebuie crapat cu securea, am zis ca dau o gaura prin con si in ax si fixez cu surub . Atunci o sa pot schimba sensul si sa iasa lemnul din con.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Foarte frumos lucrat, varful a fost si la mine cam asa de subtire , dar s-a rupt intr-un lemn foarte puternic, l-am ascutit cu flexul si merge brici. Eu am adus conul l-a calit , din ce am citit ziceau ca e mai bine calit, marindu-i rezistenta. Spor in continuare, asteptam poze.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines