Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pompa submersibila panouri solare


Guest Yahweh

Recommended Posts

Am analizat forumul si nu am gasit un topic in care sa postez aceasta nelamurire.Fratele meu are un teren la tara vreo 2500mp2 , copaceni ilfov, intr-o zona in care nu se poate racorda la energie electrica,si ar dori ca acolo sa faca o mic gradina ,dar intampina o problema mare si anume ... irigarea.Am cautat pe net ceva motopompe dar din pacate,desi au un debit mare de apa (si evident functioneaza pe benzina ,ceea ce ar fi fost un avantaj),nu pot refula/trage apa de la o adancime de 50 de metri(atat cat are respectivul put ),asadar m-am orientat catre pompele submersibile..dar aici intervine alta problema si anume energia electrica.Aveti cunostinte de pompe subersibile care sa functioneze cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice ,sa poata trage de la 50m adancime si care sa aibe si un debit mare de apa,care ar fi pretul ? ce imi recomandati intr-o astfel de situatie ?

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

cam mare 50 metrii... eu stiu ca acum catva ani nu am reusit sa gesesc o solutie cat de cat rezonabila sa scot apa de la 38 de metrii (fantana), la un debit rezonabil ... apa in fantana am 12 metrii la un diametru al fantanii de 1,4 metrii dar e al draq de mult pana jos... astept si eu cu nerabdare eventual sugestii/idei (momentan apa se scoate la manivela manual)

Link to comment

Ejectoarele au un randament jalnic fata de submersibile.Solutia cea mai simpla este generator pe benzina sau motorina si pompe.Exista pompe de debite f mari, problema e cat costa.La panouri solare investitia este considerabila - dar in functie de ce se vrea sa se obtina in final este posibil sa merite.

Link to comment

Omul vrea debit mare , de la 50 m adincime ... cam greu cu solara ... de fapt cam greu oricum , solutiile se duc spre abordarea " industriala " , in teorie totul e simplu , logic , si posibil ... probabil ca prin imprejurimi nu prea sint totusi gradini , asta spune ceva ...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines