Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect tv ICE model tv-1050


Recommended Posts

Salut oamenii buni.Am acest tv batran ICE model tv-1050 cu urmatorul defect;sta in standbay si nu vrea sa porneasca nici in ruptul capului,omul zice ca tv mergea,in timpul ce merge ia tras un pumn in zona butonului de standbay,nu cunos sasiul ca nu scrie nimic pe el,iar urmatoarele componente ale sasiului sant;AN5150N,UPC1365C,UPC1364C2,intergrat sursa STR41090,final lini D1427,si procesor M491BB1,am schimbat ceva condesatori,dar nu vrea,ce este de facut,un ajutor din partea voastra ar fi bine venit.

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu tu tensiuni masurate, nu tu B+ masurata, nu tu conzi schimbati, absolut nimic.N-am nimic personal cu tine, dar cum am zis si pe alt topic deschis tot de tine, te comporti ca un incepator, toti am fost incepatori dar parca tu stai pe loc, nu vrei sa inveti deloc.1. Verifica conzi din sursa secundara si BV.2. Verifica continuuitatea si rezistenta inversa la semiconductori din sursa.3. Verifica integratul din BV, un tester la masa si unul pe fiecare dintre pinii acestuia, pe scala de 100 ohmi ai multimetrului, daca ai sub aceasta valoare, integratul e defect.4. Verifica finalul linii.5. Verifica tensiunea B+, scoti finalul linii si conectezi un bec de 75W sau o rezistenta de putere(ca sarcina) intre colector si emitor, pornesti tv-ul si masori tensiunea direct pe bec, aceasta trebuie sa nu varieze, sa fie stabila si trebuie sa ai o eroare de +/- 1-2V, in cazul tau nu cunosc ce valoare trebuie sa ai pentru B+. Daca scade ai consum marit in BV, trafo linii.6. Masori fiecare tensiune scoasa de sursa si le compari cu tensiunile din manualul de service.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines