Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Televizor Universum


Recommended Posts

Buna ziua!De curand baietii de la compania RCS-RDS au modificat grila de programe si in televizor nu mai prind aproape nimic. Aparatul este un Universum FT7176B adus din Germania cu ceva timp in urma.Rugamintea mea este urmatoarea. Daca este cineva care are cunostinte despre acest tip de televizor sa-mi explice si mie cum sa setez televizorul conform noilor frecvente. Tin sa mentionez ca pana acum a functionat exceptional.Atasez si doua poze ca sa fie mai clar despre ce model este vorba.Va multumesc anticipat!

post-14577-139829487032_thumb.jpg

post-14577-139829487043_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Are usita cu taste?daca da deschide usita aia sa vedem ce taste se ascund acolo.

 

Are usita. Maine ii fac o poza si o postez.

 

Problema este ca sunt setate doar 40 de pozitii si as fi interesat cum se pot adauga mai multe, fiindca in grila de programe se difuzeaza un numar total de 75 de canale.

 

pentru sunet se m0nteaza un c0nvert0r de sunet sau filtru peste cel care se afla in tv cu mem0ratul inca nu gasesc carte daca dau de dinsa se rez0lva

 

Nu este necesar sa umblu la sunet, ma intereseaza doar aspectul explicat anterior, cea cu adaugarea mai multor pozitii, peste 40. Televizorul este "tras in banda" si functioneaza la mine de ceva vreme.

 

Este un Finlux iar schema o aveti aici: http://www.electronica-pt.com/index.php ... n/id,7156/

Verificati daca corespunde cu ce aveti dvs..

 

Da, corespunde. Aceasta schema o am si eu.

Link to comment

Are usita cu taste?daca da deschide usita aia sa vedem ce taste se ascund acolo.

Cum am promis postez si tastele.

Aveti pe panoul frontal butoanele N1 si N2 din care puteti schimba normele de sunet si benzile de frecventa receptionate functie de norma. Este posibil sa receptioneze si ceea ce va intereseaza.

Multumesc. Asta am reusit sa aflu si eu ieri. Mai ramane partea aceea sa memorez mai multe canale decat cele existente (40). Mai demult au fost doar 25 de locuri unde puteam memora posturile TV si am reusit pe vremea aceea sa le adaug pana la 40 pt. ca doar de atat aveam nevoie la momentul respectiv. Dupa cum am zis RDS furnizeaza un numar de 75 de posturi TV si as vrea sa le memorez pe toate daca este posibil si televizorul dispune de mai multe canale.

post-14577-139829487468_thumb.jpg

Link to comment

Din pacate nu puteti sa mariti mai mult de 40 numarul de canale memorate! Solutia cea mai la indemana si ieftina este doar sa-i adaugati un videorecorder care are un numar mai mare de programe (sau poate aveti un tuner extern bun si la PC).

Videorecorder am, dar nu e tras in banda. Este adus si acela din Germania. Se poate rezolva problema asta acasa sau trebuie sa-l duc la un service TV?
Link to comment

"Trasul in banda" se refera la norma de sunet si nu la extensia benzilor de frecventa receptionate. Este posibil ca videorecorderul dvs. sa prinda toate programele dar sa nu aiba sunet pe unele. In acest caz trebuie setata alta norma de sunet iar daca nu reusiti atunci intradevar trebuie dus la un service (videorecorderul).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines