Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

O problema cu o placa de baza MSI ! Putin ajutor va rog !


djx700

Recommended Posts

Va salut ! Am luat de la un prieten o placa de baza MSI K9VGM-V si cand ii dau sa porneasca nu imi da semnal din prima pe monitor trebuie sa ii dau 2 3 restarturi ca sa imi porneasca.... La fel si cu restartul se intampla... de ex: daca placa a pornit si semnalul pe monitor este prezent si ii dau restart trebuie sa ii mai dau de 2 3 ori restart ca sa imi dea semnal pe monitor. Cand ii dau save and exit din bios tot la fel face, dar cand ii dau restart din windows imi porneste cum trebuie... Placa este curatata : am curatat-o cu alcool izopropilic fara nici un efect , si apoi am spalat-o in cada cu apa calduta si cu o solutie de curatat si tot degeaba aceeasi problema ca inainte !Placa mai face o figura de ex: dupa un restart buzzerul ala clancane de doua ori nu bipuie clancane ar da sa zica ceva da nu poate ! Cand porneste placa si da semnal pe monitor buzzerul bipuie dar nu de fiecare data numai cand vrea el .Acum nu stiu de unde sa fie cauza.... astept raspunsuri .... daca ma puteti ajuta! Va multumesc !!!

Link to comment
  • Replies 26
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

buna ziuadumneata chiar ai spalat placa de baza cu apa calda??? buzzer-ul poate clancani si daca a intrat apa in el sau nu primeste tensiunea corespunzatoare.Va referiti la placa onboard, sa inteleg ? ati incercat si cu o place video ? face acelasi lucru ? eu am intalnit aceasta problema, in cazul respectiv vinovatul era monitorul. verificati in prima faza si monitorul cu un alt pc sau cu un laptop.

Link to comment

Spalatul placilor de baza nu este o problema atata timp cat apa nu este durasi nu formeaza depuneri minerale. In uzinele de asamblare se spala cu apa distilata. Daca apa formeaza depuneri, poti sa o usti si in cuptor ca tot degeaba o usti. Eu am spalat multe placi de baza la viata mea deoarace am norocul ca locuiesc intr-o zona fara apa dura. Spalarea o fac cu apa si detergent de vase. Pensula, spuma multa si clatire insistenta. La uscare e ca noua. Alcoolul izopropilic lasa urme albe pe placa. Am incercat alcool izopropilic din 3 surse diferite si cu toate lasa urme albe. Eu folosesc PRF 6-68 pentru curatare.Pe de alta parte, referitor la problema ta, scoate bateria de BIOS, curata contactele de la memorie si soclul de memorie si obligatoriu schimba sursa. Astea sunt cele mai frecvente cauze ale simptomelor descrise de tine.

Link to comment

Am incercat si cu placa video ... tot la fel face ! am spalat multe placi de baza si multe cablaje cu apa de la robinet si le-am lasat sa se usuce bine sau le-am uscat eu cu feonul . nu a ramas nici picatura de apa sub integrate sau socluri ! Monitorul este functional , condensatorii nu sunt umflati, cum as putea sa ii verific fara sa ii scot de pe placa si sa ii masor cu capacimetrul....Biosul l-am scos si curatat ... dar soclul nu l-am curatat..... o sa incerc sa ii curat contactele cu alcool izopropilic... sursa nu am schimbat-o dar este buna dinc ate stiu , dar am sa o schimb. Eu ma gandeam ca ar trebui instalat alt bios sau facut update, ori e vrun scurt ceva pe undeva...

Link to comment

Masurarea condensatorilor in circuit o poti face cu un aparat ca acesta: viewtopic.php?f=205&t=80189 . Sunt useri care comercializeaza acest aparat. Eu nu comercializez asaceva.Nu poti sa masori cu capacimetrul clasic.Masurarea condensatorilor de pe placile de baza de calculator este aproape imposibila deoarece majoritatea condensatorilor sunt in paralel iar la masurare o sa iti arate ceva de genul 22000 uF. De unde stii ca e buna sursa ? Ai desfacut-o si ai masurat condensatorii cu ESR-metru sau ESR-capacimetru ? Sau o folosesti de 5 ani si a functionat fara probleme de atunci ?Schimbi sursa.Testezi memoriile cu Memtest 86+. Schimbi memoriile intre ele si mai testezi odata cu Memtest 86+.Dupa ce faci astea, mai vedem si alte idei.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines