Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare Pioneer SX 1050


Recommended Posts

Am achizitionat acest amplificator intr-o stare destul de rea dupa cum se vede in poze. Nu stiu daca functioneaza, sincer nu am incercat sa-l pornesc, pentru ca vreau sa-l desfac complet si sa-l restaurez. Primele probleme cu care ma confrunt ar fi :-Zgarieturi ce se observa pe fata de aluminiu pe care nu stiu cum sa le retusez ( ma gandesc la polish auto)-Sistemeul de conectare intre module este foarte anapoda, sarma rasucita pe niste pini metalici. Ce sistem de conectare mai practic imi recomandati ??-Partea din spate este grav afectata de rugina. Pot curata rugina ff bine si sa-l revopsesc, dar nu stiu cum sa reinscriptionez acel panou.-Tinand cont de anii acestui amplificator, este necesara schimbarea tuturor electroliticilor? Din ce am observat condesantori umflati nu sunt de loc. Nu detin ESR-metru ca sa-i verific. Astept Recomndari :da

post-4991-139829486798_thumb.jpg

post-4991-139829486815_thumb.jpg

post-4991-139829486832_thumb.jpg

post-4991-139829486852_thumb.jpg

post-4991-139829486874_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

cu tablaria poti apela la un service de tinichigerie daca vrei sa iasa treaba buna. evident scrisurile se vor sterge. restaurarea va fi partiala. aluminiul ala zgariat il poti slefui cu smirghel de diferite granulatii (240-400-600-800-1000). La urma daca vrei il duci undeva la eloxat sau ii dai un lac de calitate, ceva bicomponent.

Link to comment

În legătură cu condensatorii electrolitici: de regulă cei mai nefiabili sînt cei de capacităţi şi tensiuni mici şi cei care au fost copţi de diverse surse de căldură. În ziua de azi se găsesc cond nepolarizaţi mkt Wima pînă la 10uF şi 50 sau 63V cu distanţe între picioare de 5 şi 7mm.În etajul final nu ai decît cîte 3 cond electrolitici, cei de 470uF/6V sigur trebuie schimbaţi.De asemenea, în partea audio cond ceramici de capacităţi între 10nF...1uF trebuie schimbaţi cu mkt. În partea de radio, dacă nu eşti sigur ce trebuie schimbat, mai bine laşi aşa.

Link to comment

Cred ca a stat o perioada lunga de timp aruncat prin vre-o magazie ceva....Lemnul nu este grav avariat, se poate restaura relativ usor. Am mai citit pe diverse forumuri de afara ce se schimba la acest amplituner, dar mai ramane problema conectorilor. Am vazut ca SX1250 este prevazut cu conectori pe module, dar si pinii sunt aliniati sa permita montajul conectorilor. Ma gandesc ca daca tot il fac sa fie ok sa renunt la conexiunile mecanice sa sudez cu letconul toate firele.

Link to comment
  • 3 months later...

Revin cu o problema legata de fata de aluminiu. Este zgariata in unele zone destul de rau si mai dureros este corodata. Adica dupa ce am curat bine fat cu detergent si acool mi-au ramas niste gaurele destul de urate si negre in fata de aluminu. DE slefuit nu pot sa le slefuiesc ca pierd textura satinata a aluminului, sau cel putin nu pot sa o refac identic cu cea din fabrica. Ce-mi recomandati ca sa restaurez parte de aluminu ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines