Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator Grundig R400


 Share

Recommended Posts

465 sa fie, dar mai am o intrebare ! cum schimb R 167, rezistenta asta de 220 ohm ? e cam mare si negru deranjul prin jurul ei !!! cred ca trebuie schimbat si electroliticul de 470u /63v....ce dracu e cu dispozitivul ala in forma de arc prins de capatul rezistentei !?

Link to comment
Share on other sites

multumesc @zal , nu as fi vrut decat sa schimb rezistenta care mi se pare impuscata la capatul superior. cond este innegrit pe exterior din cauza caldurii degajate de acea rezistenta....nu observ urme de scurgere sau deformari ale acestuia, insa in timpul functionarii era destul de cald la atingerea cu mana. Nu prea stiu ce sa fac ...sa ramana asa, sau sa incerc schimbarea rezistentei, probabil cu una de 1w 2 w...!pastrand forma din fabricatie ?

Link to comment
Share on other sites

puuuuss ! stk 465 si merge foarte bine......intre timp a aparut si un stk461 nou, nelipit, pe care l-am luat si pe ala cu 25 lei ...persoana care mi l-a adus mi-a spus ca il are cumparat de multi ani si ca ar fi din ,,cele bune''...asa ca daca cineva doreste un stk461, poate gaseste la mine... :101- siguranta termica am lasat-o tot pe aia, sa vedem cat va mai merge, am luat una de 220ohm la 5w de rezerva,........am izolat termic cei doi conzi vecini cu siguranta cu 2 bucati de azbest lipite cu prenadez,...sa speram ca nu trebuia sa fiarba electrolitul in ei ca sa functioneze corect :rade:

Link to comment
Share on other sites

nu te contrazic, cred ca 465 pe care il montasem deja, e mai facatura ca asta si a costat si mai putin in magazin! important este ca functioneaza ok, in mod normal nu se incalzeste tare...incepe sa radieze dupa ce trec cu vol de jumatate..lucru care se intampla destul de rar...., cat timp va functiona ?vom vedea ! punem rezerva dupa sau cine stie peste ce mai dam pana atunci !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines