Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placi de Gresie Gaurite


strombi

Recommended Posts

Buna seara tuturor,stand intr-un oras fara termoficare,in cele din urma am decis sa montez o centrala terminca de apartament, Zis si facut dar in urma noilor instalii de apa tevi ,calorifere in baie si bucatarie am ramas cu niste pleci de gresie,faianta gaurite deoarece prin acele placi trecea vechea retea.Intrebarea mea este: Gasesc pe cinveva care sa poata scoate doar placile gaurite si sa le inlocuiasca cu unele bune?Am discutat cu unu care face amenajari si a zis ca nu se poate.Va cer dvs.parerea poate aveti experiente similare sau sunteti in domeniu amenajarilor interioare.Va Multumesc si astept raspuns(uri)!

Link to comment
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ei na...nu se poate...ce sa zic! Mie mi-au spart instalatorii o placa de faianta cand au facut instalatia pentru baie (baia era deja faiantata) si au inlocuit-o. Au dat-o jos pe cea sparta si ciobita, au dat jos si adezivul din spatele ei, apoi au pus adeziv din nou, alta placa de faianta si gata. Dupa ce s-a uscat au chituit rosturile ..si asta e.

Link to comment

Nu ar fi problema suprafara sunt 4 placi de schimbat, ma gandeam sa tai usor kitu cu lama de la flex,si dupaia cu o daltita sa incep din mijlocul ei cate putin cate putin pana o scot, sa termine astea cu instalatia de tot si o sa caut pe cineva daca nu gasesc ma apuc sa trag de ele si pana la urma cate or iesii tot tre sa iasa odata placa intreaga le inlocui pe toate si aia e,decat sa raman cu gauri prin pereti sa vad capete de tevi,Va multumesc pt raspunsuri si pt metodele de extractie.

Link to comment

daca deti gresie/faianta sa nu se cunoasca diferente de culoare si rabdarea de otel reusesti sa spargi doar gresia/faianta gaurita daca nu mai spargi inca 1-2 bucati de aceea spun toti ca nu se poate :ciuda: in plus trebuie multa migala sa reusesti sa spargi doar bucata in cauza :nas:

In tot deauna la renovari eu cumpar mai multe placi le consider consumabile sau nu stii cand iti casuna sa faci glafurile geamului in tot cu faianta sau gresia :da
Link to comment
  • 5 weeks later...
  • 6 months later...

Eu am gaurit placa de faianta cu un burghiu de 6mm. Fara percutie, burghiu cu vidia, pentru beton. Am dat vreo douazeci gauri sa am unde baga dalta pentru a sparge faianta. Am scos placa de faianta atat de curat si elegant incar noua placa am lipit-o cu aracet. Are opt ani si faianta inca nu a cazut.

Link to comment
  • 2 months later...

Fiecare cu metoda lui. Eu a trebuit sa sparg pentru a inlocui o teava sub gresie. Dilema a fost ca la mana merge greu si incet, iar cu percutorul au crapat vreo 2 placi vecine....Faianta e mai putin rezistenta, se sparge mai usor, insa aici pot apare probleme daca e pe rigips, se urneste tot panoul...Taierea cu discul am aplicat-o si eu, gresia veche nu se mai putea taia la rola, crapa aiurea. Mult praf, intr-adevar! Daca ai posibilitatea sa o tai afara ai scuti o gramada de efort de curatenie.Meseriasii nu se baga, pretul lor pe suprafata nu prea acopera efortul.Spor la construit!

Link to comment
  • 4 weeks later...

Se poate, bineinteles si nu e nici chiar asa de complicat doar ca trebuie rabdare si atentie.Problema e alta: cat costa o placutza de faiantza sau gresie? 1, 2, 5... 10 ron... cat poate sa ia un mester ca sa inlocuiasca o placutza? 20 - 30 ron? toata munca ia cam 45-55 min, plus scule, preparat adeziv etc. Pai numai ca sa se spele pa main si sa curete sculele (cancioc, mistrie, gletiera etc) cheltuie mai mult.

Link to comment
  • 1 month later...

Pentru astfel de lucrari exista asanumita ,,UNEALTA MULTIFUNCTIONALA,, care se gaseste incepand de la aprox. 200 RON si pana la xxx depinde de firma producatoare. Ea este un fel de vibrator in capul caruia se pot monta diverse accesorii de taiat. Prin vibratie nu se ciobesc placile, putând cu aceasta scula atat sa inlocuim gresii sau faiante defecte cat si sa dam jos rostul vechi pentru a aplica unul nou.

Un exemplu de lucru cu o astfel de unealta aici

Daca nu mai aveti placi intregi pentru schimb ia ganditi-va ce interesant ar deveni un patratel de forma unei placi facut in cioburi multicolore.

O idee aici

Bafta!!! :aplauze

post-41319-13982968558_thumb.jpg

Link to comment
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines