Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare Atmega 16A USBASP


criss
 Share

Recommended Posts

Buna,Am o problema cu programarea unui uC Atmega 16A(PU). Nu-l pot programa nici decum, este nou ... am crezut ca este busit, am luat altul si nici asa. Programatorul folosit este USBASP http://www.fischl.de/usbasp/Softurile folosite:AVRDUDE BASCOM-AVR Khazama AVR Programmer eXtreme BurnerAVR8 Burn-O-MatProgisp 167,168SinaProg 1.3.5.8ultima versiune din winavr am (20100110).La toate aceeasi eroare primesc:

avrdude.exe: error: programm enable: target doesn't answer. 1 avrdude.exe: initialization failed, rc=-1 Double check connections and try again, or use -F to override this check.

Conexiunile sunt in regula! am incercarcat sa ma joc jumperul de frecventa dar nici asa nu mi-a mers.De test am scos dintr-un vechi modul un Atmega 16PU si l-a citit/scris.Am gasit ceva ca nu este compatibil cu AVRDUDE, este in poloneza dar cu google translate se poate intelege. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1989500.html
Link to comment
Share on other sites

Guest keller946

Încearcă cu comanda asta:

avrdude -cusbasp -pm16 -B4 –U flash:w:fisier.hex
Ar trebui să îi scadă frecvența din soft. La prima programare, de obicei, așa îl scriu.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

alimenteaza-l direct din usbasp , eu am prafit un atmega si un lcd cu un alimentator de nokia de 5.v1 care defapt avea 7.v2 asa ca fii atent de unde il alimentezi si inca ceva ferifica si de 10 ori daca e cazul firelor mosi miso sck reset e foar te posibil sa fi incurcat un fir pe acolo , cum spui si tu e imposibil incearca totusi si eu am mai patit faze de nu se programa chiar aseara cu un modul a mers prima oara si dupa na mai mers abia azi iam dat de cap ca exfoliat cablaju de la headeru isp cand am inpins sa rupt pinu de reset acm lam refacut si merge de bubuie.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines