Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest rxqueen

12Ax7

Recommended Posts

Guest rxqueen

sunt cam incepator la capitolul acesta al lampilor si taica-miu e cam ocupat si nu prea ma inteleg cu el desi a lucrat mult timp cu lampi si tot ce tine de ele.ideea e ca vreau sa fac un amplificator de chitara de wattaj mic(pana in 10W) si am observat in majoritatea schemelor folosirea lampii 12AX7.intrebarea ar fi ce face aceasta lampa exact(am inteles ca da efect de overdrive si distorsiune)...si ar mai fi ceva...exista un substitut pentru aceasta lampa, adica sa o gasesc prin radio-uri, televizoare etc.pt ca nu prea imi permit sa comand de pe net lampi, avand un pret destul de mare pt un copil de liceu ca mine.astept si eu ceva detalii despre aceasta lampa.multumesc

Link to post
Share on other sites

In mare parte functioneaza ca preamplificator de zgomot redus. Amplificarea este 100. Prin "suprasolicitarea" lampii se obtine mult doritul overdrive. Si aici, in link, am facut eu un efect de overdrive pentru chitara electrica (ai si sample-uri de sunete inregistrate de mine):

 

http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=10702

 

As avea de obiectat in ceea ce priveste 6H23П care este echivalent cu ECC88 / E88CC. Pentru substitut ECC83 se foloseste 6H2П. ECC88 are amplificare mica de 20 daca nu ma insel. Cu cat amplificarea e mai mare cu atat overdrive-ul se face simtit mai bine.

 

Succes,

ALEKS

Link to post
Share on other sites

Pina la urma vei gasi Ecc83.Adevarata problema este transformatorul de iesire.Cel mai bine este sa cauti un transformator gata facut,nu neaparat pentru EL84. Cauta si tu un radio vechi din care sa recuperezi transformatoarele de iesire si alimentare.

Link to post
Share on other sites

un ecc83 e max 100k , un 6n2p care e echivalent e max80k deci mai renuta si tu la tigari si la bere :)) (daca esti funmator si beutor,,,,daca nu gasesti tu ceva de la care sa te abtii ) si noi facem sacrificii chiar daca muncim.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines