Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
sere

amplificator PP cu 6P3S

Recommended Posts

Dupa indelungi discutii cu Zg si Pusttiu am terminat un amplificator PP cu 6P3S. Schema apartine unui rus pe nume Rutcho. Atasez schema si cateva poze cu jucaria. In viitor am sa mai pun un vu-metru analogic, un pot de balans,montarea unui capac ornamental ( sa nu se mai vada toate suruburile de fixare) si nu in ultimul rand voi trece la vopsirea definitiva a carcasei. Calitatea auditiei este ireprosabila ,fara nici un pic de brum si cu o dinamica extraordinara. O singura observatie in legatura cu alimentarea de la Jogis .. nu stiu cu a reusit el sa tina pe placa LM-ul 338 ca la mine si la Pusttiu se incinge in draci. O sa ii fac loc pe un radiator exterior pentru ca pe cablaj nu mai poate fi tinut. Dupa 30-40 min de functionare nu poti tine mana pe radiatorul respectiv.

Link to post
Share on other sites

Aceasta schema este una de conceptie proprie a domnului Dan Panaitescu. Sper sa nu se supere pt ca am facut-o publica. Sper....Schema, dupa cum observati, nu are negative feedback, de aici provin si dificultatile de constructie.

Link to post
Share on other sites

mai este de lucru la finisaje dupa cum spuneam .. dar cel mai important este ca statia este "vie" si canta. 6P3S si 6P3SE sunt niste lampi care suna f f bine. In functie de timp si $ o sa progreseze. Pacat ca nu am acces la scule mai bune. Multe dintre decupaje au fost facute cu bormasina si pila.. si daca aruncam o privire la pozele de pe siteul lui Jogis vedem prin fundal scule de te inverzesti de ciuda. :). Sa speram ca in viitor o sa avem un nivel de viata mai ridicat si o sa ne permitem sa rupem dintr-un salariu (fara sa simtim) suficienti bani cat sa ne luam si un strung sau freza de ex :)

Link to post
Share on other sites

man, felicitari pt amp , abia astetp sa facem o auditie :) mai ales ca ai si boxe pe masura ..... in timp o sa il si finisezi... o sa facem o comparatie... intre el34 si 6p3s si 6p3s-e sa auzim care e mai ,,buna''

Link to post
Share on other sites

Dupa cum bine ai auzit, cred ca castigatorul este amplificatorul meu cu 6P14P. :rolleyes:

 

Lasand gluma la o parte il felicit si eu pe sere fiindca stiu cu cat simt de raspundere a construit amplificatorul.

 

Trebuie sa ne intalnim odata la o auditie de amplificatoare cu lampi nu doar la procesul de constructie al lor.

 

ALEKS

Link to post
Share on other sites

pai ne intalnim .. se pare ca la Iasi a inceput sa prinda contur un mic club :) moderat de Pusttiu. Poate cu timpul o sa ne intalnim mai multi. Pana acum am reusit sa ne adunam patru oameni .. Eu , Aleks , Pusttiu, Expert. Lista este deschisa si spor la construit sa avem cat mai multe scule de ascultat.

Link to post
Share on other sites

revin cu o varianta de sursa de alimentare. Am modificat partea de anodica de la jogis deoarece in cazul meu baga un brum suparator.Am incercat o modificare a schemei amplificatorului.. si in final am reusit sa ma aleg cu o frumusete de brum care nu a disparut nici dupa ce am revenit la schema initiala. Pana in prezent nu prea ma omoram cu bobinele in partea de filtrare .. dar dupa experimentele din ultimul weekend pot spune ca am devenit un sustinator infocat :). Bobina folosita este o bobina de neon de 40W si pt mine a rezolvat cam 60% din problema brumului. Celelalte 40% au fost rezolvate prin decuplari cu 0,1uf.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines