Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Combina frigorifica Bosch KGN -no frost cu probleme


Recommended Posts

Am o combina frigorifica Bosch KGN no frost care mi-a facut, de cand am luat-o, numai probleme. Inainte se bloca cu gheata, au schimbat compresorul si pana acum parea ok.Dar acum 2 zile nu mi-a placut cum raceste in frigider, am scos-o de sub tensiune cu gandul sa o dezghet (banuiam tot dop de gheata) si surpriza a fost ca nu avea dop de gheata. Am verificat ventilatorul - lucreaza, compresorul -lucreaza, am desfacut partea de distributie a aerului, cu termostat manual din frigider-fara probleme.Am montat totul la loc si dupa cca 3h i-am dat drumul cu termostatul la 5 si comanda electronica a congelatorului la -22 grade. Dupa cca. 24h in frigider aveam 0,5 grade, deci acum lucreaza corect. Citind pe alte forumuri straine am gasit destul de multe topicuri cu acest tip de combina, topicuri ce recomanda un bypas al senzorului de temperatura din firele de la placa electronica. Toate schemele pe care le-am gasit nu coincid cu placa mea. As dori un ajutor cu schema sau daca facut cineva bypas-ul senzorului de temperaturaAsta ar fi placa si nu coincide cu schemele mele.

post-57731-139829484682_thumb.jpg

post-57731-139829484686_thumb.jpg

post-57731-139829484701_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Pai daca e No frost,atunci de unde gheata...pentru ca aceste combine nu au graunte de gheata ei ele.Daca ai gheata ai condens inauntru din cauza ca tii usa mult deschisa!

Link to comment

Pai daca e No frost,atunci de unde gheata...pentru ca aceste combine nu au graunte de gheata ei ele.Daca ai gheata ai condens inauntru din cauza ca tii usa mult deschisa!

Face gheata atunci cand nu functioneaza corect circuitul de dezghetare.Am avut aceasta problema, se intampla o data la 6 luni sa fie necesar sa o dezghet total.Cam atat dura sa se acumuleze dopul. Am banuit si eu condensul ca fiind cauza dar nu din vina usilor (garniturilor) ci din cauza unei neetanseitati din circuitul de scurgere in afara a apei. Am etansat cu silicon garnitura capacului de dren (este pozitionat capacul in compartimentul congelator) si se pare ca nu mai face dop. Cu toate acestea suspectez senzorul de temperatura sau circuitul de pe placa de baza care comanda periodic dezghetarea (timerul de dezghetare).Cam asa functioneaza no frost:
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines