Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare solenoid


Guest Tiosif

Recommended Posts

Salut! Va rog frumos ajutati-ma cu o informatie in ce priveste urmatoarea problema: as dori sa cresc inductanta magnetica a unui solenoid. Varianta care echipeaza acum sistemul, nu are suficienta putere. Stiu ca erau in liceu niste formule mai detaliate despre B, formule care tneau cont si de grosimea conductorului, si de rezistivitatea lui etc. Doar ca nu mai am manualele din liceu. Acum, ce gasesc pe net este formula care tine cont doar de intensitate, nr de spire (N) si lungimea bobinei (l) B = N*I / l. Altfel spus, eu vreau sa rebobinez acest solenoid astfel incat sa-i potentez efectul magnetic. Eu m-am gandit ca avand acea formula (sa-i zicem, din liceu) as putea sa-l calculez astfel incat sa-mi iasa treaba buna din prima. Dar accept cu placere si alte idei in aceasta directie. Va multumesc mult!

Link to comment
  • 6 months later...
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Inductanta L creste daca se mareste numarul de spire. Inductanta nu e putere. Forta de atractie a unui electromagnet creste daca creste inductia B in miez prin cresterea curentului si a inductantei, dar este limitata de saturatia magnetica a miezului. Ar trebui mai multe amanunte.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines