Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator laptop


Vlad Mihai
 Share

Recommended Posts

Salut laptopul pe care l-am discutat în topicul anterior l-am luat de la cineva care trebuia să îmi dea niște bani. Acum am măsurat alimentatorul original și deși pe el scrie 19v în gol am 22v. E normal? la voi cum e tensiunea în gol față de cea nominală? el merge, se încarcă etc. :sparge:

Link to comment
Share on other sites

Am masurat foarte multe incarcatoare (in procesul de a le repara) si toate aveau 19V-19.5V, in sarcina nu prea scadea.E cam ciudata treaba la ala al tau, nu ar trebui sa ai asemenea variatii, doar ar trebui sa fie e o schema cu reactie .Incearca sa pui o sarcina mica (1k sa zicem).

Link to comment
Share on other sites

nu stiu ce alimentator ai la dispozitie. Daca nu e vreo chinezarie ieftina, ar trebui sa fie o sursa in comutatie respectabila, adica ar trebui sa aibe niste rez. de sute de ohmi pe iesire care sa limitezevaloare tens. de iesire.dar daca ii pui o sarcina de 5-6 ohmi (rezistenta de 10W) care este valoarea tens. furnizate ?daca scade la cat scrie pe el este ok, dar masoara chiar daca merge, incarca, etc.poate chiar rezistentele de care pomeneam sunt intrerupte (sau nu sunt deloc)diferenta intre mersul in gol si sarcina n-ar trebui sa fie mai mare de 0,2-0,4vbafta

Link to comment
Share on other sites

La toate era 19V tot timpul, sa zicem ca varia 1-2%.Rezistorii de la iesire nu limiteaza tensiune, ei fac parte dintr-o retea de reactie care citeste tensiunea de la iesire, e si un optocuplor acolo, etcDaca nu ar merge reactia deloc atunci ar intra in protectie pentru ca o ia razna tensiunea la iesire.Incarcatorul este de firma sau e din ala universal ?Cred ca nu are niciun rezistor de descarcare a condensatorilor de pe iesire, pune tu unul de 1k sa vezi daca e diferenta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

am pus mâna pe un alimentator de laptop HP care dă la ieşire în gol 18.7v(pe etichetă scrie 18.5v) ce sanşe ar fi să meargă laptopul ăsta cu acest alimentator? :rade: iar laptopului îi trebui 19v, teoretic merge, dar practic nu cunosc cât pot fi de pretenţioase aceste dispozitive. Aş mai putea umbla la reacţie să fac 19v dar sunt smd şi urăsc să nu am răbdare. Abia am terminat de reparat şi testat acesă sursă.

Link to comment
Share on other sites

Sigur merge, nu stiu exact cat este toleranta tensiunii de alimentare dar trebuie sa fie macar 5%.Oricum laptopul nu foloseste direct tensiunea data de alimentator, are Buck-uri care fac toate tensiunile necesare, deci din punctul asta de vedere nu e o problema.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines