Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop Dell Latitude D610 nu mai porneste


RobyToby

Recommended Posts

Salutare ,am bagat la incarcat laptopul si cand am vrut sa-l pornesc era mort . Led-ul de la baterie nu se mai aprinde, incarcatorul este ars si are un tiuit cand este in priza .Am masurat tensiunea de la mufa care intra in laptop si nu indica nimic , este zero. Va rog sa-mi spuneti daca ati mai intalnit o situatie asemanatoare si ce mai poate fi ars .Eu cred ca are si placa de baza arsa .

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Probeaza fara baterie si cu un alimentator bun, daca nu merge e posibil sa fie arse(daca are) sigurantele fuzibile, are una pe alimentare si una pe baterie.Inainte de asta probeaza cu multimetru pe dioda sa nu ai scurt circuit in laptop si sa arzi iar alimentatorul, masuratoarea o faci pe mufa de alimentare a laptopului.

Link to comment

incarcatorul este ars si are un tiuit cand este in priza .Am masurat tensiunea de la mufa care intra in laptop si nu indica nimic , este zero.

E foarte posibil ca încărcătorul să nu fie defect, iar acel "ţiuit" să indiceun scurtcircuit pe ieşire. În acest caz desigur că nu aţi avut ce tensiunemăsura şi aţi tras concluzia greşită că ar fi defect. Dar să ştiţi că esteautoprotejat la un scurtcircuit pe ieşire !Verificaţi cablul de ieşire din alimentator, inclusiv lipiturile capetelor salepe placa alimentatorului. În timp, datorită manipulării, firul liţat se poate"scămoşa" în zona unde este cositorit pe placă şi astfel produce unscurtcircuit la ieşirea din alimentator.
Link to comment

Daca incarcatorul scoate zgomotul ala ciudat si LED-ul de control nu se aprinde, atunci sigur este o problema. Poate fi defect pe placa, sau un scurtcircuit pe cablul de iesire, care-i activeaza protectia.Daca LED-ul nu clipeste nici macar pt o fractiune de secunda, atunci defectiunea este interna, pe placa lui.Banuiesc ca ai masurat tensiunea de iesire in gol, cu mufa in aer, neconectata la laptop.Pana nu alimentezi laptopul, nu poti lua decizia ca este ceva ars si pe placa lui; doar daca nu iti indica scurtcircuit intre conexiunile mufei DC interne.Fa rost de un incarcator de proba, sau o baterie incarcata cat de cat si vezi daca porneste. Daca nimeni nu vrea sa-ti imprumte un incarcator, sau baterie, poate vrajesti pe careva sa te lase sa incarci bateria la el in laptop...Oricum, un scurt pe placa nu poate arde incarcatorul; este protejat la asa ceva. Daca s-a ars incarcatorul tau, a fost din alte motive.

Link to comment

Banuiesc ca ai masurat tensiunea de iesire in gol, cu mufa in aer, neconectata la laptop.

Atenţie !După cum am precizat, scurtcircuitul la ieşire se poate producechiar pe placa alimentatorului. În acest caz este irelevantă absenţatensiunii pe mufa de alimentare care se introduce în laptop.În orice caz alimentatorul trebuie desfăcut şi măsurătorile repetate.Un cutter bun sau un bisturiu cu lama bine ascuţită vă pot fi de mareajutor să deschideţi cât mai "artistic" carcasa alimentatorului.
Link to comment

Salutare ,in primul rand vreau sa va multumesc pentru ajutor. Am rezolvat problema ,sursa a fost arsa si din aceasta cauza bateria nu se mai incarca si laptopul nu mai pornea .Am crezut initial , ca s-a ars placa de baza ,dar totul este in regula de cand am schimbat sursa. :aplauze

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines