Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrare audio cd player


Guest Edypope

Recommended Posts

Guest Edypope

In primul rand scuze pentru deranj, pentru ca vedeti voi eu nu sunt incepator ci afon total. Dar am si eu o problema si vreau sa stiu daca o pot rezolva. Am un cd player Phillips AZ1202. A fost bun la timpul lui dar de la o vreme nu-i ma merge asa bine cd player-ul, nu mai citeste anumite cd-uri mai exact. Am intrebat 3 electronisti din oras daca pot sa-i fac o intrare audio pentru a conecta un mp3 player si toti mi-au raspuns ca la modelul asta nu se poate. E adevarat ? Multumesc pentru raspuns anticipat.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply
Guest Edypope

Din cate am vazut eu cdplayerul e construit modular, cd, casetofon si radio iar fiecare placa e conectata cu o pamblica ca aia IDE de la computer cu placa de baza iar de acolo se duce spre amplificare. Sa caut sa bag semnalul pe aia care vine de la cd ? Cum gasesc firele responsabile de problema ? Pe pamblicuta aia vine si ceva curent sau alt conector e responsabil de alimentare ? Mersi !!!

Link to comment
Share on other sites

O altă soluţie ar fi conectarea în locul capului de redare/înregistrarea unor rezistenţe echivalente (se măsoară înfăşurările capului cu unohmetru şi se montează în locul lor rezistenţe de aceeaşi valoare).Semnalul audio provenit din MP3 player se aplică pe acele rezistenţe.Probabil că va fi nevoie ca acest semnal să fie în prealabil destul demult atenuat. Însă acest lucru nu constituie o problemă, atenuatorulputând fi chiar şi unul pasiv.La utilizarea ca amplificator va trebui bineînţeles folosită funcţia "Tape",având motorul de antrenare deconectat de la alimentare.

Link to comment
Share on other sites

Guest Edypope

Mersi la toata lumea. am rezolvat. Ma bucur ca am gasit aici ceva din spiritul Linux.(folosesc pe un calculator ubuntu si alte distro de la Gutsy Gibbon incoace)- Generozitate si profesionalism. Daca un neavenit ca mine a reusit asta datorita sfaturilor voastre the sky is the limit!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines