Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Canon sau Nikon?

Guest Ieduts

Recommended Posts

Hello, ma tot gandesc de ceva timp la o camera foto mai profi. Bugetul meu e de max. 2000 de lei, iar variantele le-am redus la:- Canon EOS 1100D - Nikon D3100 (aici am inteles ca am 5 ani garantie)Nu stiu foarte multe despre aparatele foto, dar am nevoie pentru job si as aprecia foarte mult niste sfaturi sau sugestii de la cunoscatori. Cheers!Ieduts

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

e foarte bine ca ai definit domeniul de utilizare, adica la job.totusi despre ce job e vorba. pentru un fotograf pro e cam putin, pentru fotografiat niste module electronice e prea mult si chiar nefolositor in varianta lentile din kit. doar niste exemple la intamplare.e sunt partizan nikon, dar dupa ce tragi linia lentilele si accesoriile te costa mai mult decat la canon. pentru ca daca vrei sa folosesti un dslr o sa constati foarte repede ca mai ai nevoie de niste lentile (si o sa vrei cu acelasi nume nu sigma sau mai stiu eu ce), de ceva flash-uri, lumini, etc.

• 3 weeks later...

pt. 200 de lei diferenta intre cele doua aparate (canon este mai ieftin) nu mai sta pe ganduri si ia nikonul este peste canon oricum la date tehnice plus ca este mai fiabil , ai si gentuta inclusa in pret etc. avantajele sunt multe fata de canon .............................

• 3 weeks later...
Guest nimrod00

Domnilor nu mai faceti comparatie intre datele tehnice, sunt pur si simplu aberante in majoritatea cazurilor.Cel mai bine este sa te duci intr-un magazin unde le are pe amandoua si sa le testezi cu mana,ochiul tau.Si ce iti place mai mult aia iti cumperi.Iti stabilesti niste criterii , pentru ce vrei sa il folosesti si ce aspect te intereseaza.Viteza, iso, calitatea imaginii etc.

• 1 month later...

Eu am Canon EOS 1100 D cu obiectiv 18-55 si stab imagine. Sunt f multumit de el, face si film, foto au o claritate impecabila, ai vizare prin obiectiv dar poti comuta si pe display. Am facut poze si cu Nikon, mi s-a parut mai buna claritatea si culorile la Canon, calitatea este comparabila dar mie mi-a placut mai mult canon. Aparat bun, obiectiv bun , claritate impecabila insa nu era dslr am gasit la Sony. Oricum daca iti iei un dslr pergateste-te de o boala grea si lunga, ai sa vrei obiectiv pt close-up (eu am unul de 100 mm si fac poze excelente de la cativa cm, teleobiectiv, un blitz mai destept), pana acum toate m-au costat (cu tot cu aparat) 100 mil vechi si odiseea continua...

NIKON , produce aparate foto decand lumea ( ANUL 1917 PT. CINE NU STIE) nu ca si alte branduri care produc si frigidere :rade: , deci NIKON in domeniul foto este cel mai bun in momentul de fata si au niste aparate foto foarte fiabile !!!!!!!! A era sa uit , CANON a aparut in 1937 desigur in 1934 a aparut sub alta denumire dar nu a produs doar aparate foto si tot ce tine de acestea precum NIKON dar ma rog asta este o alta poveste ! Dar sa revenim in zilele noaste , faceti o comparatie intre cel mai ieftin dslr de la NIKON SI CANON si observati datele tehnice ale acestora si le comparati si veti vedea cum NIKON ofera un aparat mai bun pt. bani mai putini ! Vreau sa recunosc ca daca nu ar exista NIKON , urmatorul pe lista din toti producatorii de aparate foto ar fi CANON . :rade: restul e can can ...........