Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acer 5220 se opreste in timpul functionarii


kog1

Recommended Posts

Cand folosesc folosesc alte aplicatii in timp ce se asculta muzica ,sant momente cand se opreste laptopul si trebuie pornt din buton (temperaturile sant normale )Mentionez ca a fost schimbat Nordbridgiul caci nu mai pornea dupa un trasnet , atunci laptopul era conectat la internet .De atunci face figurile acestea .Va rog daca poate cineva sa mi dea cateva informatii. Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply
Guest G2015131

Va salut ! Ne puteti scrie si noua temperaturile acelea normale aici pe forum ???Asteptam !!

[imi cer scuze ca fac aceasta paranteza,dar are oarecum legatura cu topicul. Multumesc!]Un program eficient de monitorizare temperaturi, cunoasteti? Am testat Speedfan, Coretemp, Everest, dar am impresia ca nu indica corect, atunci cand intru in bios temperatura difera de ce afiseaza aeste programe.
Link to comment
Share on other sites

vai de gramatica noastra !!deci sa ne intelegem. fii mai explicit cu fulgerul. sa inteleg ca a ars si alimentatorul. nu prea imi vine sa cred ca a ars si nordbridge-ul. da-ne te rog mai multe detalii. daca e asa, inseamna ori ca undeva nu se face o racire asa cum trebuie ori mai exista o problema. Asta in cazul in care bga-ul a fost lipit corect.

Link to comment
Share on other sites

Dupa fulger laptopul nu a mai pornit ,iar la verificari s-a constatat ca modemul (Romtelecom) nu mai functiona .La laptop s-a inlocuit cipul nordbridge Laptopul functioneaza dar se opreste brusc cand se folosesc mai multe aplicatii.Alimentatorul nu a patit nimic scoate 19 v.Dupa cum a ti spus s ar putea sa fie o problema de racire ,dar va rog sa mi spune ti cum s- o rezolv caci inainte de incident nu facea figurile acestea .Cipul nordbridge a fost relipit ,dar fenomenul persista . Va multumesc !

Link to comment
Share on other sites

Eu asi zice sa-l desfaceti acest laptop si sa-l curatati mai intai de praf,iar pe urma il desfaceti si la procesor si ii dati jos pasta termoconductoare aceia uscata de pe procesor si de pe radiator, iar pe urma sa-i dati cu alta pasta termoconductoare proaspata,dar atentie la montarea radiaporului pe procesor pentru ca trebuie sa faca ff bine contact pe procesor. :da Eu asi zice sa reveniti cu o poza a laptopului desfacut ca sa vedem daca vine si pe placa video vreun radiator . Daca face tot asa dupa ce il curatati laptopul de praf si dupa ce ii dati cu alta pasta termoconductoare proaspata,atunci eu asi zice sa-i luati un suport special pentru laptopuri care are doua sau trei coolere pe acel suport . Uitati ceva asemanator ca in poza de mai jos .Succes !

Link to comment
Share on other sites

Aici gasesti schema de la laptopul tau: http://www.tomshardware.co.uk/forum/638 ... aptop-acer

Trebuie sa ai putintica rabdare pana se downloadeaza.

Parerea mea este ca a luat-o in freza si integratul de LAN: RTL8211B-GR

Desfaci laptopul in asa fel incat sa ai acces cu degetul la el. Il pornesti asa deschis si vezi daca se incinge integratul. Daca e caldut e de bine, daca frige dupa cel mult 1 minut atunci nu e de bine.

Link to comment
Share on other sites

Eu cred ca se refera la reflow ca a zis relipire, nu a zis rebilare. Si raspunsul este: da. E o adevarata loterie sa nimeresti un depanator care sa faca cum trebuie. Reflow e o pierdere de vreme si bani din partea clientului. Deobicei reballing-ul se face doar la un chipset fara sa se aiba in vedere ca toate chipurile BGA de pe acea placa sunt cu bile lead-free astfel incat dupa cateva luni de la reballing e posibil ca acea placa de baza sa manifeste aceleasi simptiome iar clientul zice ca nu i s-a facut reballing corespunzator si da vina pe meshter. Cand colo ce sa vezi, era dezlipit celalalt chipset.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines