Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am atins pinii de la spatele hardului..


Guest G2015131
 Share

Recommended Posts

Guest G2015131

Buna! Din greseala am atins [ in timpul functionarii], acei 8 pini din spate, la un hard sata, si s-a auzit un bazait apoi a cazut hardul instantaneu, si nu a mai bootat nici la restart, l-am oprit si dupa ce l-am redeschis a bootat. S-a intamplat ceva grav? Ce rol au acei pini? [care la hardul IDE sunt pt master si slave], si ce se poate intampla daca ii atingi in functionare? Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Acei pini sunt pentru diverse functii pe care le poate efectua hardul (optional),printre care si trecerea de la interfata sata-II la interfata sata-I pt citirea hardului si de catre placi de baza mai vechi.Poate,spre norocul tau nu ai defectat vreun controller al hardului.

Link to comment
Share on other sites

Chestia asta o sa o observi dupa cum functioneaza hardul,adica citeste date mai incet decat inainte si la fel si cu scrisul datelor,sau daca placa de baza va inceta recunoasterea hardului.Totusi,cum ai reusit sa atingi pinii aia,presupun ca nu intentionat?

Link to comment
Share on other sites

Guest G2015131

Nici vorba, din greseala, am incercat sa scot un alt hard deconectat, situat sub acesta, si am atins cu degetul, cred ca era putin transpirat de a facut contact...Sa se fi modificat setarile, brusc, adica sa fi trecut pe sata 1, si din aceasta cauza nu mi-l mai recunostea pana nu am inchis si deschis calculatorul? Pt ca da, ai dreptate, pornind de la ipoteza ta am cautat si m-am lamurit si eu, acesti jumperi modifica viteza hardului, reducand-o la nevoie pt configuratia unei placi mai vechi, desi la mine nu se pune problema, nu era deci normal sa poata citi si la o turatie mai mica, avand o placa de baza noua?nu-mi pot explica de ce s-a blocat hardul in acel moment.. cunosc pe cineva care le scoate sau monteaza in timpul functionarii si nu au nimic, eu doar cat l-am atins si m-a taxat... :jytuiyu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines