Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Irenaeus

preamplificatoare-corectoare de ton cu TDA1524 respectiv TCA

Recommended Posts

Guest Irenaeus

Buna searaSpuneti-mi va rog, daca la o statie de amplificare, la carevoi folosi ca premplificator-corector de ton circuitele integrate TDA1524 fabricat dePhilips si respectiv TCA5500 fabricat de Motorola, mai este necesara prezenta a inca unui preamlificator de microfon sau microfonul poate filegat direct de preamplificatorul-corector de ton ? N-am mai lucrat pana acum cu aceste circuite.Multumesc mult pentru ajutor.

Link to post
Share on other sites

Amplificarea acelor integrate nu e suficienta pt a putea folosi direct un microfon. Asa ca cel mai bine ia si adauga si un preamplificator de microfon .Vrei sa folosesti statia numai cu semnal luat de la microfon ? Cred ca stii ca daca vrei sa folosesti mai multe surse de semnal in acelasi timp o sa ai nevoie si de un mixer audio .

Link to post
Share on other sites

De acord intru-totul cu ce s-a raspuns , cu precizarea sa NU foloseste TDA , ci TCA...eu am muscat-o...are zgomot de fond prea mare...mai cauta pe Forum si te vei lamuri ca si altii spun la fel...Se poate face un montaj mixer , dar si pre pt. microfon cu TL074 sau 2 x TL072 pt. stereo. Daca nu stii sa lucrezi , atunci exista kituri cu TL072...dar eu zic ca e simplu si poti incerca si tu :yawinkle:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines