Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect tv Eboda model ct-21ulf-c2


 Share

Recommended Posts

Buna ziua! In speranta ca aici voi putea gasi un raspuns,va rog sa ma ajutati cu acest televizor.Detin acest tv eboda model ct21-ulf-c2(proprietate personala) si dupa 5 ani de functionare s-a defectat. Simpomul se prezinta astfel:imaginea se vede in jumatatea de sus a tv-ului,si are niste dungi orizontale.Am masurat toate tensiunile si sunt OK am verificat si vizual placa sasiu si nu am gasit nereguli.Suspectez ca ar fi din baleiajul pe verticala unde am schimbat condensatorii electrolitici(2 de 1000uf si unul de 100uf) manifestandu=se la fel. CI din baleiajul pe V este TDA4863AJ. Va multumesc si astept un sfat!

Link to comment
Share on other sites

Verificati tensiunile pe tda. Acestea sunt:pin1= +14vpin2= -12vpin3= +13vpin4= -14vpin5= 0vpin6 si 7= +0.7v semnal vdrA. vdrBDe asemenea verificati si dioda amplasata intre pinii 1-3 ai integratului.

Link to comment
Share on other sites

Buna ziua!Am schimbat CI TDA4863AJ din baleiaj pe verticala precum si cei 2 condensatori de 1000uf/25V de pe alimentare +/-14V si condensatorul de 100uf/35V tot de langa CI.Toate bune si frumoase,imaginea s-a deschis pe verticala in schimb arata de parca te uiti la un "filmulet 3D"(imagine...scrisul...un pic dublat,apare parca si cele 3 culori de bazaRGB.Din pozele pe care le atasez se vad parca si 2 dungi orizontale la 20cm distanta intre ele.Daca am schimbat CI-ul din BV trebuiesc ceva reglaje in meniul service?Nu am nici schema acestui TV.Va multumesc si va astept cu parerile dumneavoastra!

Link to comment
Share on other sites

Nu am umblat la nici un inel de pe tub.Ansamblul cu bobinele de deflexie este fixat pe gatul tubului,si mai are lipit pe tub 4 chestii de corectie banuiesc(sunt dreptunghiulare,negre,par a fi din cauciuc si sunt dispuse pe mijlocul tubului 2 pe verticala si 2 pe orizontala).

Link to comment
Share on other sites

Acest televizor il am de nou,5 ani si a mers ok.Sambata seara s-a defectat afisand simptomele de la inceputul topicului pe care le-am relatat prin poze.L-am desfacut,si am constatat ca este defect CI-ul din BV.Azi l-am schimbat si se manifesta ca in celelalte poze pe care le-am postat.Nu am umblat la nici un reglaj,la nici o bobina de deflecsie.Daca ar fi sa il reglez trebuie sa umblu la cele 3 semireglabili de pe placuta care se afla pe tub? Va multumesc pentru raspuns si sper sa nu va plictisesc.Nu am mai reparat un tv crt demult deoarece am alta profesie acum si nu mai am timp,dar stiu cu ce se mananca :da

Link to comment
Share on other sites

Am avut o asemenea probölema cred ca acum un an cu un televizor cu tub flat Schneider. Televizorul functiona exact 45 de minute dupa care i se deregla convergenta. Singurul remediu a fost schimbarea bobinelor de deflexie. Cum acestea erau foarte greu de adaptat am schimbat tubul cu bobine cu tot de la un tv similar.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Va multumesc tuturor pentru intelegerea,sfaturile si bunavointa acordata. Am rezolvat-o cu acest televizor,acum functioneaza la parametrii normali.Am schimbat iar TDA4863AJ si condensatorul de 100 nF/100v(am citit pe net ca daca acesta este devalorizat,TDA-ul din BV functioneaza fierbinte).Ati avut dreptate cu convergenta dereglata(cand am manipulat placa pe fata pe dos,sus jos pentru a face verificari si masuratori,cablul de FIT a agatat aceste inele si le-a miscat :da ).Am reglat convergenta cum era din fabrica si acum merge. Va multumesc inca odata tuturor si se poate inchide topicul.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Am avut ieri un asemenea televizor cu aceasi manifestare, diferenta era ca la "reglaje cu pumni" isi revenea. Clientul s-a saturat sa-i aplice corectii si mi l-a plasat. Am crezut ca scap usor doar cu cateva lipituri dar n-a fost asa! Am cautat trasee intrerupte fisuri in placa nimic. Cand miscam de radiatorul CI BV TDA4863AJ imaginea isi revenea. Intr-un final am schimbat circuitul integrat si televizorul si-a revenit. Cauza: defect intern al CI-ului TDA4863AJ care la socuri mecanice/tensionari ale pinilor isi revenea.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines