Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator


mdll
 Share

Recommended Posts

am un amplificator mai vechi, adica placa de amplificare si trafo lui. daca il las la volum tare, merge vreo 5 minute apoi se aude un bazait un pic apoi mai tare si mai tare pana nu mai aud nimic si nici nu mai reactioneaza la butonul de volum. ar fi ceva condesatori uscati ? sau conteaza si faptul ca un intagrat e tda2030 si unul e tda2030v ?

Link to comment
Share on other sites

Daca ati montat condensatori cu capacitate echivalenta mai mica dar nu exagerat de mica, amplificatorul nu trebuia sa se comporte asa, eventual trebuia sa aveti un brum continuu inca de la pornire...oricum verificatii si pe cei montati ulterior...sa nu fie si ei cu probleme.

Link to comment
Share on other sites

exista si o mica sansa se aibe si condensatori montati probleme deoarece i-am luat de pe o alta placa de amplificare defecta . o sa iau ambi noi si de o valoare mai aproape de cea reala. ar fi indicat sa pun si celelalt TDA 2030v sau nu?

Link to comment
Share on other sites

Puteti monta TDA2030(A,V), sau pentru siguranta TDA2040(A), TDA2050(A) (sunt mai superiori ca si performante), bineinteles o pereche (adica nu TDA2030 cu TDA2040) pentru echilibrare. Este posibil ca defectul sa nu fie pe alimentare ci pe o tensiune de referinta sau o reactie. Schimbati toti condensatorii electrolitici de pe langa TDA-uri (cu unii noi daca este posibil) si de asemenea verificati sa nu aveti vreun traseu de masa intrerupt.

Link to comment
Share on other sites

Guest nicoolass

daca finalii se incing si in gol(fara semnal)probabil unul e...oscilator,verificati pe iesiri,au cate un cond de 0.1 si o rez de 1ohm inseriate

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines