Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare TV NEI


kari

Postări Recomandate

V-a salut cu respect! Rog putin ajutor pentru depanarea unui tv nei fabricat prin anii 95.

Problema consta in faptul ca imaginea sa adunat, sau se vede doar pe o linie verticala de cca. 5mm, in rest totul merge brici.

Ma gandesc ca printre atatia depanatori so gasi cineva cine face traba asta zilnic deci cu experienta , si poate sa-si dea seama din prima care-i buba!

Urmeaza imagini...doar atat mai vreau sa spun ca pe modulul de pe tubul cinescop se vad doua piese (tranzistori cred) mai prajite pe partea cu lipiturile Alea or fi de vina?

http://kari.sunphoto.ro/imagin_TV_NEI

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Linie VERTICALA sau ... ORIZONTALA ?Banuiesc ca'i sasiu indiana200.

Am scris clar ca e verticala :)O sa refac lipiturile (nui necesar sa-i scot sa-i verific?)O sa verific condesatorulMultumesc de sfatur si v-a tin la curent Mai adaog , ca a fost foarte prafuit , cred ca nu a fost demontat niciodata! L-am suflat cu aer comprimat
Link spre comentariu

da se pare ca condul este busit. Pe el scrie:470n 250v (philips)

Lam verificat si nu arata nimic instrumentul...

Ce se poate intampla daca a-l inlocuiesc cu unul de 514j 400v? banuiesc ca original este o jumatate de microfarad la 250v iar cel ce vreau sa-l introduc are tot pe acolo numai dif. tens. ce ziceti merge?

Numai ca conzii astia -s de o mie de feluri pe vremea cand faceam eu la casa pionierilor :)) erau de vreo 5 parca.

cel original se vede in poza iar cel ce vreau sa pui in lok este aici: http://kari.sunphoto.ro/imagin_TV_NEI/79954252

 

Si inca o problema:Exact langa condensator este o rezistenta mica R609 Era tare obosita si ea .... am scoso sa o masor , arata ceva a ordinu mega ohmilor ... iar dupa ce am sters-o putin sa vad ce valoare are inscrisa pe ea a patit ceva de nu mai arata nimic, in concluzie trebuie so shimb dar nu stiu valoarea exacta

Link spre comentariu

Domnu @dan cod ...punct ochit punct lovit! stima si respect , am inlocuit piesele cu mici improvizatii , si tv ul merge perfect :aplauze :aplauze :aplauze Meritati :cadou din partea mea Daca vreodata doriti vreun produs oferit pe forum de mine , dati-mi un mesaj si cu siguranta veti avea prioritateIn acest fel tv ul nu a stat pe tusa doar o singura zi dupa care reintra in servici!Este fabricat in 90 91 , fara nici o interventie, am obs. ca are multe piese PhilipsCazul fiind rezolvat cred ca se poate inchide, Multumesc!

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări