Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am si eu o intrebare legata de un senzor de alarma

Guest Miceamircea

Recommended Posts

Guest Miceamircea

Mi s-a montat de curand un dulap care ascunde in totalitate senzorul de alarma si vreau sa il mut cu 30 cm mai in fata. In fine problema este ca nu stiu cum pot opri curentul de la alarma ca sa nu fac scurt. Am dat siguranta jos, am decuplat bateria suplimentara, dar banuiesc ca mai are una la sirena... Sau as putea demonta senzorul in tensiune? Nu vreau sa fac scurt!

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• EFTIMIE

2

• briobit

1

• cristi71

1

• leoncris

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Scoateti firul de + si il izolati apoi purcedeti la scoaterea celorlalte ,faceti schita pe culori inainte de demontare si scoateti cate un fir prin gaura .Cu putina atentie si indemanare o rezolvati pt ca altfel va trebui sa stiti sa si programati centrala care va reveni la setarile de fabrica dupa ce sunt scoase toate tensiunile.Bine nu orice tip de centrala face asta dar decat sa aflati dupa interventie mai bine mutati in tensiune cu putin efort.Succes.

Guest Miceamircea

Scoateti firul de + si il izolati apoi purcedeti la scoaterea celorlalte ,faceti schita pe culori inainte de demontare si scoateti cate un fir prin gaura .Cu putina atentie si indemanare o rezolvati pt ca altfel va trebui sa stiti sa si programati centrala care va reveni la setarile de fabrica dupa ce sunt scoase toate tensiunile.Bine nu orice tip de centrala face asta dar decat sa aflati dupa interventie mai bine mutati in tensiune cu putin efort.Succes.

Multumesc frumos pentru informatiile oferite "EFTIMIE", o sa incerc asa atunci. Banuiesc ca tensiunea care ajunge la senzor este de 12 V.

daca a ti scos tensiunea de la retea si acumulatorul intern numai aveti tensiune pe senzor. nici o centrala nu pierde setarile daca ramane fara curent ( ar insemna,daca acumulatorul e terminat,in caz ca se intrerupe curentul sa fie reprogramata). acumulatorul din sirena exterioara se incarca din centrala, nu are legatura cu senzorii.

Guest Miceamircea

Multumesc tuturor pentru informatii! O sa iau fir cu fir, fac o schema pe culori si gata. Nu poate fi atat de greu( teoretic ) practic o sa vad....